潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

我一直都好想買個Constance 19,成日經過入去都無貨。本身無record ,有咩方法容易d買到,有冇jm可以教下路可以點做?多謝教路

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

Mocha0308 發表於 20-11-15 19:05
我一直都好想買個Constance 19,成日經過入去都無貨。本身無record ,有咩方法容易d買到,有冇jm可以教下路 ...

未試過出B C K, 不過你就咁衝入去問就一定答你無,我諗要搵個固定SA 慢慢儲下spending 先

大宅

luvysl_blythe 發表於 20-11-15 19:45
未試過出B C K, 不過你就咁衝入去問就一定答你無,我諗要搵個固定SA 慢慢儲下spending 先
...

其實我都預左配貨,但係想搵個好d岩傾d既sa唔容易。我朋友果個sa佢講都明好多客唔容易留貨。有冇邊個shop會易d入手?thx

大宅

入去揀返隻10萬左右嘅鑽飾,再同佢講呢排想買個Constance,佢應該會問你想要咩色~

複式洋房

想問下各位JM 係ONLINE H買 計唔計SPENDING架?

別墅

Olllii 發表於 20-11-16 11:22
想問下各位JM 係ONLINE H買 計唔計SPENDING架?

唔計

別墅

lilycheunglily 發表於 20-11-15 23:28
入去揀返隻10萬左右嘅鑽飾,再同佢講呢排想買個Constance,佢應該會問你想要咩色~
...

冇錯!最容易嘅方法!

wcpcelia    發表於 20-11-18 16:43

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

回覆樓主:

其實係咪真係要咁急配大額出c19呢?
呢個數遠超一比一。
依家法國供貨少,好多代購在香港爭袋。店長睇好多野先會批袋,唔係入舖一次高配就一定出到袋的。
多d了解下呢個牌子,搵到你的天使sa才入手。心急反而有機會花多冇謂錢之餘又出唔到袋。

大宅

jenniferK 發表於 20-11-16 13:38
其實係咪真係要咁急配大額出c19呢?
呢個數遠超一比一。
依家法國供貨少,好多代購在香港爭袋。店長睇好多野 ...

你建議我貨源增加返,再去配貨買?想請教下如果正常情況下大概配貨比例係幾多?謝謝

男爵府

回覆 Mocha0308 的帖子

其實樓上幾位JM都有道理,10萬鑽飾如果係自己鍾意當然最好啦,但如果唔係,揾啱SA先儲spending係會化算D……
當一般第一個bkc配1:1, 我個B30袋加spending要around18萬,代購淨袋價可能賣11/12萬...但我俾多6萬可以買埋幾條twillies,皮帶,鑽錶,銀包,pop h頸鍊,都係自己啱用嘅……亦唔駛擔心買左A貨……不過係真係要俾D耐性……

前題係你對H其他產品有無興趣?

大宅

babyivyfei 發表於 20-11-16 19:01

認同,為左個袋夾硬買自己唔鍾意嘅嘢就唔好喇~ 我對H嘅鑽石同衫都好ok,基本上每次都係我買完鑽石、衫、鞋等等之後,SA就主動問我有冇袋想要。所以又回應返樓主嘅問題,點樣可以容易啲,狠下心揀件大銀碼就會比較容易了。

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

Mocha0308 發表於 20-11-16 15:56
你建議我貨源增加返,再去配貨買?想請教下如果正常情況下大概配貨比例係幾多?謝謝
...

你去Hermes101參考配貨分享,呢度就唔重複了。

我係指一心用高配策略出quota bag可能會失望。Hermes每間舖唔同時間批袋的考慮未必一樣。即上個月有人入一間H舖可以低配出黑金,咁今日你入去肯高配係咪H一定出到比你。答案絕對係"No"。
係配貨時好的sa會盡量了解你想出咩袋,盡力幫你plan,帶住你買野之餘亦唔會比壓力你配唔鐘意的貨。
唔好的sa,購買經驗可以差好遠。
work hard PLAY hard

大宅

jenniferK 發表於 20-11-16 21:50
你去Hermes101參考配貨分享,呢度就唔重複了。

我係指一心用高配策略出quota bag可能會失望。Hermes每間 ...

想有個好sa都十分唔容易,我之前有d係搵代購買。但依家出面貨又小,代購果價我都唔太想俾,先諗住入想碰下運氣,點知難度係咁高

大宅

babyivyfei 發表於 20-11-16 19:01

其實老實講,h我暫時鐘意袋比較多 自己都有買鑽石,睇過h 既貨我會覺得同一個價錢我可以買都另一d心頭好

別墅

Mocha0308 發表於 20-11-17 15:30
想有個好sa都十分唔容易,我之前有d係搵代購買。但依家出面貨又小,代購果價我都唔太想俾,先諗住入想碰下 ...

係,試sa都試到煩,其實sa好定壞都係睇你買野買得豪唔豪爽佢覺得你有potential幫到佢業績service實好㗎

男爵府

nakuru 發表於 20-11-18 18:14
係,試sa都試到煩,其實sa好定壞都係睇你買野買得豪唔豪爽佢覺得你有potential幫到 ...

十分同意,真係人都癲

大宅

Mocha0308 發表於 20-11-17 15:33
其實老實講,h我暫時鐘意袋比較多 自己都有買鑽石,睇過h 既貨我會覺得同一個價錢我可以買都另一d心頭好
...

Based on 你的心態,你搵 reseller 會好適合d。
去H店 ,你係要 build relationship - 真心喜歡他們的貨品...

大宅

Supremewayforwa 發表於 20-11-19 10:18
Based on 你的心態,你搵 reseller 會好適合d。
去H店 ,你係要 build relationship - 真心喜歡他們的貨品 ...

其實我睇完jm講我都覺得係

大宅

Supremewayforwa 發表於 20-11-19 10:18
去H店 ,你係要 build relationship - 真心喜歡他們的貨品 ...

Can’t agree more,淨係求袋,會求得辛苦啲。

子爵府

真心喜歡佢哋嘅brand的話,其實配貨都唔算難。
當然都有睇過資深jm分享配貨配到唔知配乜好了,但對我呢啲小薯嚟講,買下鍾意嘅scarf、香水、鞋,久不久買下首飾 (finesse 系列真心覺得好靚),其實唔覺唔覺好快就配夠。

首頁

尾頁

跳至