時政擂台

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

明知教材對學生好重要,絕對影響學生既事件既睇法,而由老師把口講出,學生亦唔會懷疑,亦絕對影響其價值觀。

一個老師唔fc就用佢歪曲既諗法去製作教材,對家長對學生負責任嗎?

一個對自己,對國家,對家長,對學生都不負責任既人,佢仲有資格做老師嗎?

https://hk.mobi.yahoo.com/home/%E5%B0%88%E8%A8%AA-101740393.html

rose-mag  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 20-11-17 03:16

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

香港黃師真是恐怖

伯爵府

明顯係強詞奪理,鴉片戰爭係中小學科堂必教內容,咁都出錯無可能,除非讀國際學校無教過,不過香港讀得IS唔會去教小學。依種錯連未發黑嘅黃人都唔會接受,仲死撐。

侯爵府

9157 發表於 20-11-16 23:59
明顯係強詞奪理,鴉片戰爭係中小學科堂必教內容,咁都出錯無可能,除非讀國際學校無教過,不過香港讀得IS唔 ...

所以連咁既錯都可以犯,仲揾藉口去為自己開脫,咁既人格仲敢比佢教?教壞學生之餘仲侮辱埋其他真心教學既好老師!

伯爵府

"兩條影片都曾由科主任確認無誤"

原來佢個科主任更應釘牌

大宅

circleda 發表於 20-11-17 00:11

原來佢個科主任更應釘牌

最起碼收警告信

大宅

露比EE 發表於 20-11-16 23:51
明知教材對學生好重要,絕對影響學生既事件既睇法,而由老師把口講出,學生亦唔會懷疑,亦絕對影響其價值觀 ...

解釋唔到出處,究竟除了老作專登誤導還可以有甚麼可能會錯到為英國洗白抹黑中國

咁教局唯有順住你的籍口取消資格⋯不要以為用唔夠專業就可以胡混過去

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

既然佢話佢歷史方面係薄弱, 咁我就好想知道佢份 教材 係喺邊度抄考出嚟
總有離別的時候

珍珠宮

開心吸收勳章

明知教材對學生好重要,絕對影響學生既事件既睇法,而由老師把口講出,學生亦唔會懷疑,亦絕對影響其價值觀 ...

連基本歷史基礎都沒有,根本不應教授有關歷史的科目。若主修英文電腦就應該專心教導該科目。錯配人力資源,個校長都有責任。

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

Hm……製作虛假偏頗內容,莘莘學子被荼毒,當要負責嘅時侯,就怪人政治行先?

侯爵府

circleda 發表於 20-11-17 00:11

原來佢個科主任更應釘牌

條黃老師爆出黎?

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

薄弱都不可願諒啦,點有資格做老師呀?邊間大學既畢業生?應該係系都要從新評估

琥珀宮

畀面勳章

ben.caltex 發表於 20-11-17 00:33
解釋唔到出處,究竟除了老作專登誤導還可以有甚麼可能會錯到為英國洗白抹黑中國

咁教局唯有順住 ...

轉行做技者啦

珍珠宮

9157 發表於 20-11-16 23:59
明顯係強詞奪理,鴉片戰爭係中小學科堂必教內容,咁都出錯無可能,除非讀國際學校無教過,不過香港讀得IS唔 ...

我個讀IS小學既女都知道鴉片戰爭係咩一回事啦!咁大個人上網Google下都知道呢啲歷史事件啦!
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

子爵府

回覆樓主:

為前途打橫黎講無可厚非,畢竟老師人工真係唔差,骨氣唔可以當飯食。
宜家呢個時代流行狡辯,歪理唔怕多最緊要同類。

公爵府

佢根本冇資格做教師,被釘牌係罪有應得,唔抵可憐囉!

子爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

作為歷史老師唔清楚鴉片戰爭起因?
清朝八國聯軍欺負中國,佢唔知?重話英國幫中國?
信佢找錯資料?真係侮辱人智慧

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

無論原因為何, 事實都係證明而家好多人做野都好馬虎

男爵府

正人渣

水晶宮

呢啲垃圾直接釘佢牌

首頁

尾頁

跳至