0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

2021勳章

我想問大家有冇奶粉推介,有冇人飲過Aptamil白金版,美素佳兒,雅培心美力,而三隻邊隻好啲

大宅

2021勳章

YoTai 發表於 20-11-17 18:02
我想問大家有冇奶粉推介,有冇人飲過Aptamil白金版,美素佳兒,雅培心美力,而三隻邊隻好啲
...

我女由出世到宜家都系飲美素,感覺唔錯

別墅

Aptamil白金-聽人講幾長肉
美素金裝-有D難溶,要用熱少少既水沖
雅培-冇點聽人分享過
我自己就食緊neuropro,食得柯得

別墅

2021勳章

我仔仔之前係食美素,但便便唔係太好
之後轉左食neuro pro,食慣左之後就keep住每日有便便同埋係靚便

其他奶粉就未食過,所以唔清楚

禁止訪問

2021勳章

別墅

回覆 hhhhhhhh 的帖子

我b 都係出世到而家都飲開呢隻,易沖無結塊情況,無蔗糖唔太甜,便便幾好

大宅

2021勳章

我女女之前試過其他唔太夾,反而食美素ok,腸胃消化幾好,每日都有便便,而且唔太甜無咁易蛀牙

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

fatcat852 發表於 20-11-18 14:29
回覆 hhhhhhhh 的帖子

我b 都係出世到而家都飲開呢隻,易沖無結塊情況,無蔗糖唔太甜,便便幾好 ...

我個女都係飲開呢隻,唔算太甜,便便又幾好

大宅

回覆 iamsterdam 的帖子

係啦,我BB飲呢隻,腸胃和皮膚都幾好

大宅

2021勳章

個個B都唔同,我個囡就食illumx,貪佢有hmo同mos,對個腸胃同抵抗力都有幫助,所以先比佢食,而家差唔多一日有一便便

別墅

回覆 iamsterdam 的帖子

我小朋友都係飲呢隻呀,貪佢味道淡,無咁易起痰

大宅

回覆 YoTai 的帖子

之前朋友個仔仔有飲過Aptamil白金版 但早兩年轉左配方 連奶源產地都轉曬 朋友即刻幫仔仔轉左美素 我都俾小朋友飲呢隻 覺得自家養場可靠 又同小朋友夾到 唔熱氣同便便靚

別墅

我大仔由出世之後就食Aptamil白金,都幾長肉,而且免疫力又好,好少唔舒服,黎緊細仔出世我都諗住買呢隻奶粉比佢食。

別墅

2021勳章

3隻都未試過,其實你有冇話想搵點樣既奶粉?點解咁著重哩3隻?

別墅

laiwailing988 發表於 20-11-18 15:12
個個B都唔同,我個囡就食illumx,貪佢有hmo同mos,對個腸胃同抵抗力都有幫助,所以先比佢食,而家差唔多一日有一 ...
我覺得HMO 對腸胃真係幾好, 我仔飲緊既A+ NEURO PRO 都有HMO, 另外仲有益菌, 見佢日日都有便便, 仲幾順暢, 而且又無咩病痛添

大宅

2021勳章

YoTai 發表於 20-11-17 18:02
...

我BB飲緊美素,日日有便便,好淡味,唔覺得甜

複式洋房

舊年返嚟香港揾唔到飲開果隻,試左幾隻都唔bb都唔岩飲,飲一排會出濕疹。
試到早6月份開始試neuro pro,衣加都未發,應該無事繼續飲

大宅

2021勳章

可以試Aptamil白金,有益生菌同益生元,對BB腸胃好好
我B仔之前試過其他奶粉便秘,轉飲白金之後就每日都有靚便便~

複式洋房

_vb_ 發表於 20-11-19 11:26
舊年返嚟香港揾唔到飲開果隻,試左幾隻都唔bb都唔岩飲,飲一排會出濕疹。
試到早6月份開始試neuro pro,衣加都 ...
呢隻價錢貴唔貴?

洋房

我仔食aptamil , 暫時食得痾得

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊