0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我仔愈來愈輕,邊隻奶粉會吸收d?

別墅

回覆 dinhyiu421 的帖子

佢唔鍾意食奶定食晒d奶都越嚟越輕呀?我個b 飲完呢隻奶越飲越多,屙得訓得都長肉架喎

別墅

回覆 fatcat852 的帖子

係啦 同問 好少越飲越輕架喎 訓得唔好或唔多?我b 飲美素金裝,都食得幾好,又係越飲越多,便便都幾好。你飲邊隻咁長肉呢?

禁止訪問

別墅

回覆 miki852 的帖子

我都想知你飲開邊隻咁好⋯我b都係飲金裝,我又冇研究邊隻會特別易肥,但最重要睇佢食完係咪食得訓得又屙得,我覺得阿b飲完3樣都唔錯體重又ok就已經好好啦⋯⋯

別墅

其實唔一定肥先係好。我仔飲呢隻飲到3號,都係奀仔嚟架~不過佢食得瞓得痾得~我就Ok~真係日日有便便架

大宅

回覆 Nikim_m 的帖子

其實好少會愈飲愈輕?佢係唔肯飲奶?飲少左奶輕左定點?有時候bb活動量大都會重得慢啲。我仔係飲呢隻呀,便便都正常,體重都有重,算吸收既。

禁止訪問

大宅

虎到金來勳章

我bb出世就飲呢隻 飲到而家已經歲半 so far都吸收得幾好 生長線都係keep住標準 日日又有便便

大宅

aptamil essensis hmo呢隻幾好,佢有初乳成分同益生元組合,對bb吸收同消化有幫助,而家阿b好長肉,抱起上黎好聚手~

禁止訪問

複式洋房

fatcat852 發表於 20-11-18 14:25

佢唔鍾意食奶定食晒d奶都越嚟越輕呀?我個b 飲完呢隻奶越飲越多,屙得訓得都長肉 ...

食得少奶
5個月平均每日650ml奶

複式洋房

miki852 發表於 20-11-18 15:00
回覆 fatcat852 的帖子

係啦 同問 好少越飲越輕架喎 訓得唔好或唔多?我b 飲美素金裝,都食得幾好,又係越 ...

enfinitas,呢排飲金裝美素

複式洋房

chauhongwan 發表於 20-11-18 15:02
都要睇埋BB個奶量同埋隻粉吸唔吸收到,都會影響到BB個體重,
仔仔食開illumx生長線都keep到80左右都算長肉架 ...

佢5個月大 650ml左右奶量,但好似吾太吸收,係咪要轉其他奶粉?

別墅

同你一樣囉,幾好呀呢隻,我鍾意佢有自家農場同可以追溯奶源,令我安心放心。食得痾得訓得自然長肉啦。

別墅

佢唔願飲定點呀?好似飲得少左d 喎

別墅

岩岩先轉美素?飲左幾耐呀?唔好轉咁密喎 如果無咩野都訓得痾得其實都唔好咁輕易轉奶粉啦 好快就可以加固啦 輕磅又唔一定係唔健康既

男爵府

Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 爸B勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

正常訓得食得都會長肉,佢係訓得唔好定點樣?我b飲開呢隻,食得訓得,又日日有便便。
其實keep住生長線就可以,唔一定要大隻b

男爵府

dinhyiu421 發表於 20-11-18 18:45
佢5個月大 650ml左右奶量,但好似吾太吸收,係咪要轉其他奶粉?
...

我2個都飲A+
大既都好奀(生長線得3)
細既好長肉
其實我覺得係體質問題
大仔我後尾轉左保兒加營素
不過都係奀
所以我覺得健康就得啦

大宅

我bb飲雅培,滿月時已好長肉,但唔係好長高,唔知關唔關奶粉事,我唔想佢咁肥,所以黎緊轉奶粉睇下

首頁

尾頁

跳至