自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

請問點解人地用轉數快電話number轉錢俾我會增值咗去支付寶呢?係咪因為我支付寶綁咗銀行卡呢?

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

baby_happy 發表於 20-11-24 14:14
請問點解人地用轉數快電話number轉錢俾我會增值咗去支付寶呢?係咪因為我支付寶綁咗銀行卡呢?
...

你係咪張轉數快default 左去支付寶呀?
你可以係銀行app改返做default 收款銀行

侯爵府

可能係你DEFAULT咗支付寶,或者對方揀咗轉去你支付寶
8-)

公爵府

c.vieri 發表於 20-11-24 14:19
你係咪張轉數快default 左去支付寶呀?
你可以係銀行app改返做default 收款銀行
...

係咪,原來真係喺銀行app改嘅,唔該晒

公爵府

二小姐 發表於 20-11-24 14:28
可能係你DEFAULT咗支付寶,或者對方揀咗轉去你支付寶

唔該晒你

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

baby_happy 發表於 20-11-24 14:47
係咪,原來真係喺銀行app改嘅,唔該晒

你用開邊間銀行,就係果間銀行app到搵返轉數快設定,就會變返果間銀行做收款銀行(對方如果無㨂任何銀行時)

我有3間銀行都開左轉數快,中銀係default 左做指定收款銀行,如果對方無set其他銀行,d錢就會自動去左中銀戶口到。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

因為你喺支付寶登記電話時, 會幫你剔做DEFAULT, 你要自己撳返走先得
放下自在

公爵府

cattz288 發表於 20-11-24 14:51
因為你喺支付寶登記電話時, 會幫你剔做DEFAULT, 你要自己撳返走先得

怪唔知得,我記得我唔會揀支付寶做收款

公爵府

c.vieri 發表於 20-11-24 14:50
你用開邊間銀行,就係果間銀行app到搵返轉數快設定,就會變返果間銀行做收款銀行(對方如果無㨂任何銀行時 ...

明白,唔該晒你

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

baby_happy 發表於 20-11-24 15:24
怪唔知得,我記得我唔會揀支付寶做收款
全部公司都係咁, 你一登記佢就會攞頭位
放下自在

首頁

尾頁

跳至