自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2021勳章

希望疫情快過,可以去旅行,太MISS 泰國了...
今年的願望己達成了,有份好好的工作(公司對員工好),小朋友又生性了,屋企裝修又順利又C FU了...朋友多了...時間就唔夠用...

算係開心的一年...

子爵府

2021勳章

我今年冇穿冇爛活到年尾已經覺得自己好利害

Astra00    發表於 20-11-27 12:25

珍珠宮

2021勳章 2018復活節勳章

年年難過年年過

侯爵府

2021勳章

c.vieri 發表於 20-11-26 14:00
年年難過年年過
年年難過年年過==好押韻下...

大宅

2021勳章

Macusmama 發表於 20-11-26 14:10
年年難過年年過==好押韻下...

處處無家處處家

黎對對聯講的野好慘下

wcpcelia    發表於 20-11-27 16:11

侯爵府

2021勳章

阿花花 發表於 20-11-26 14:14
處處無家處處家
無野既...發表下姐...無問題的...
處處有家處處家....天橋底也是我家...

講下笑咋...

大宅

2021勳章

回覆樓主:

我今年都好開心呀,真心冇被疫情同社會政治氣氛影響,除左戴口罩同洗多手之外,真係同平時冇分別。
我身體黃人就日日唔開心,日日負力量,其實....為咩呢?都改變唔到d乜,點解要浪費自己青春時間去唔開心。
希望大家新一年繼續開開心心

公爵府

2021勳章 2018復活節勳章

開開心心過日晨

rolandbb    發表於 20-11-26 15:36

翡翠宮

2021勳章 精叻鼠年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

今年真係過得好快,只希望疫情快啲完。

侯爵府

2021勳章

DogdogChan 發表於 20-11-26 15:11
我今年都好開心呀,真心冇被疫情同社會政治氣氛影響,除左戴口罩同洗多手之外,真係同平時冇分別。
我身體 ...
岩,佢地負能量,快死D架,唔好理佢地,好快佢地有壓力同周身病痛的...一病就即感染病毒...

我都無被疫情影響負能量...只係無得旅行姐,甘咪去下離島行下,度假下...也好開心,最緊要自己衛生同健康,都唔驚..中招....

侯爵府

2021勳章

Lihoma 發表於 20-11-26 15:26
今年真係過得好快,只希望疫情快啲完。
不用帶口罩己好好了...

珍珠宮

2021勳章

開心既一年真係好好呀 我自己就一般般啦,淨係希望自己&身邊嘅人都身體健康就夠

珍珠宮

2021勳章

Macusmama 發表於 20-11-26 13:49
希望疫情快過,可以去旅行,太MISS 泰國了...
今年的願望己達成了,有份好好的工作(公司對員工好),小朋友又生 ...
今年都平安中渡過, WORK FROM HOME 試左, 幸好無扣人工只係扣過幾日假

爆發前仲去左旅行散心, 算係LUCKY仲有得去玩.....自己和家人都平安無事無病痛好感恩啦

2021希望大家都好, 快D有疫苗人人都打啦, 最緊要身體健康, 無健康搵幾多錢都無用
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

寶石宮

2021勳章 精叻鼠年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

別墅

2021勳章

回覆樓主:

今年真係覺得冇咩做過就過咗去咁,覺得好似嘥咗一年時間……
而且香港的分化問題、社會動盪、疫情應該會持續下去,所以有時都好想離開香港,只想過簡單平靜嘅生活。

侯爵府

2021勳章

小詠 發表於 20-11-26 15:34
今年都平安中渡過, WORK FROM HOME 試左, 幸好無扣人工只係扣過幾日假

爆發前仲去左旅行散心, 算係LUCKY仲 ...
AGREED,有D人連健康都唔自行處理好,中招係岩的...
我公!仲派左幾萬比我地過疫情...無CUT人同工作時間,一切如常....

瑪瑙宮

2021勳章

回覆樓主:

唔覺快,好苦悶就真!又要驚失業

伯爵府

2021勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

小詠 發表於 20-11-26 15:34

爆發前仲去左旅行散心, 算係LUCKY仲 ...

2020年經歷真係永世難忘, 無諗過疫情响全世界度爆發, 仲係一發不可收拾.

雖然呢一年乜都做唔到, 如去旅行, 朋友聚會亦少, 幸好身邊所有親朋戚友無人被染上COVID-19, 感恩.

希望2021 疫苗盡快面世, 全世界可以回復返正常.

侯爵府

2021勳章

Gniw 發表於 20-11-26 15:37
今年真係覺得冇咩做過就過咗去咁,覺得好似嘥咗一年時間……
而且香港的分化問題、社會動盪、疫情應該會持 ...
最好咩都唔好理,理好自己同家人的健康衛生就好好了...唔好有病...

去邊度也要生活,一樣無分別...

侯爵府

2021勳章

無話可說 發表於 20-11-26 15:39
唔覺快,好苦悶就真!又要驚失業
你一定係女強人,唔洗做家務的?
我D時間忙到唔夠用...想變多D...
唔好甘驚無野做,做好自己的工作,仲要努力D就可以了..

幾快又出糧了...好開心...

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊