自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2021勳章

如果買嘢serve你個sales態度差,你會唔會忍唔住即場鬧爆佢?定你會打電話去總公司投訴?

男爵府

2021勳章

回覆樓主:

打電話投訴,當面鬧影響自己素質

超級版主

2021勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

yy_chow1210 發表於 20-11-28 18:54
如果買嘢serve你個sales態度差,你會唔會忍唔住即場鬧爆佢?定你會打電話去總公司投訴?
...

試過,無鬧爆咁肉酸,不過即場都唔好面口,然後打去cs投訴
咩事唔講了(因一講當事人一定知係邊個),背景:名店一個舉手之勞亦好應分嘅售後服務,不是水貨只係另一分店買,事後另一分店幫咗手,cs亦道晒歉話會培訓同事

子爵府

2021勳章

唔幫襯佢就算, 除非sales粗口罵我, 否則好少投訴.

如果還是好想買間舖D野, 就搵第二個sales 幫我.
如果冇第二個sales, 又一定要買佢D野, 就忍吧.

伯爵府

2021勳章

打電話

伯爵府

2021勳章

回覆樓主:

我係一個怕煩嘅人,所以我唔會打佢投訴(而且我覺得打去都冇用,多數不了了之,一係就出返個email應酬吓你就算,浪費自己時間)。

我會一係黑返佢面,一係走人唔買。除非好惡劣,出到口傷人,會即場叫經理。事後先電話投訴冇乜用。

男爵府

2021勳章

BGCOME08 發表於 20-11-28 19:09
我係一個怕煩嘅人,所以我唔會打佢投訴(而且我覺得打去都冇用,多數不了了之,一係就出返個email應酬吓你就 ...

有用,想個sales無咗份工

珍珠宮

我試過,但唔係打電話,我係用電郵文字上投訴,只講邊間分店,咩事,但唔會追究,只會反映我遇到咁既事情,我係唔會再响果間分店甚至佢地間公司度消費。佢地肯聽意見去改善咪好囉!唔改又覺得我係傻子白撞既咪祝福佢好生意囉!佢地又唔係我囝,番工夠煩,費時連買野都搞到咁勞氣。

子爵府

2021勳章 好媽媽勳章 大廚勳章 畀面勳章

yy_chow1210 發表於 20-11-28 18:54
...

連鎖家品店。又未至於鬧爆,不過我即場同佢講,我而家就打去投訴你。跟住出咗舖頭門口就即打。

公爵府

2021勳章

回覆樓主:

要睇當時情況先可以決定,可以即刻搵鋪面經理講

男爵府

2021勳章

回覆樓主:

我唔怕煩,投訴完條氣即時順番哂 不過有時喺度諗,當啲cs遇到呢啲投訴,同番嗰個人講,會唔會當笑話咁講, 定係會好serious咁呢?

水晶宮

2021勳章

唔會即場鬧人,會考慮事後投訴!

珍珠宮

2021勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

...

點差法?

子爵府

2021勳章

小飛亞 發表於 20-11-28 19:00
打電話投訴,當面鬧影響自己素質

係啦~

伯爵府

...

我試過之後寫去CS, 將我當時買嘢既經歷及心情寫出來。 唔係為咗有賠償,只係想佢地知道作為零售業待客之道及客人既感受有幾重要。

子爵府

2021勳章

breadcheung 發表於 20-11-28 19:15
有用,想個sales無咗份工
我成日覺得唔會有用...啲cs實hea左你就算數。 所以我未試過投訴, 癈事嘥時間。

水晶宮

2021勳章

回覆樓主:

試過sd e mail去佢公司投訴佢

子爵府

2021勳章

試過,態度勁惡劣
我當場冇出聲
離開後打電話去講番個事實投訴

伯爵府

2021勳章

唔會打去投訴,覺得無咩用

我會即場話佢,唔係鬧,係比佢知道自己態度有問題令我唔滿意

男爵府

2021勳章

回覆樓主:

試過係 Yxx想買 cushion 粉底,睇咗一陣,跟住問一個好得閒嘅BA一啲問題,佢木無表情兼好行咁答完我之後,我「哦」咗一聲,佢隨即好無禮貌咁同我講「你一定係要諗吓先架啦,咁你慢慢諗啦」跟住就走開咗。興到我不得了,但因為真係想買,我就咁問佢有冇Supervisor on duty,跟著同佢supervisor買兼狂插佢,完。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊