自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

侯爵府

我一定送上住宅
神州集運:用咗好多年,最近出咗事,唔再用。
好處:乜都運得,唔係貴
壞處:唔講啦,講得太多

淘集運,用咗兩次
好處:大部份都運得,價錢公道
壞處:下單後大概五日先至送到,仲要夜晚,11點到12點先送貨⋯⋯無言
沒有自提點。

你又分享吓⋯⋯

大宅

sisbro 發表於 20-12-4 15:38
我一定送上住宅

晉越用咗幾年,近年4日先送到自提點我都覺得慢要轉集運公司

琥珀宮

sisbro 發表於 20-12-4 15:38
我一定送上住宅

淘轉,唔算平,敏感貨首重要20元,但好穩定,有交帶,運貴野一定用佢

香港集運,夠平,之前真係做到今發明至,而家唔得,因太多人用了,暫時唔好送上門,唔知等到幾時

晉越,都穩定,一般3至4日到自提,價錢ok, 但唔係最平,所以應該唔會爆倉,同埋呢間真係咩都運得,除左犯法野之外

4px, 夠快,一般3日到香港,之前有優惠真係好抵,但最近用晒就再冇得再攞,擺左都用唔到,咁就變相貴左

以上幾間都未試過唔見野,有客服回應,以上全部用自提黎計

公爵府

回覆樓主:

我之前都係用神州,幾好用又快收到,依家用普通官方集運,都好快收到

大宅

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

用開Buyup不是最平,自取點多運輸較穩定就免麻煩轉其他。

象牙宮

回覆樓主:

之前用buy up,但做大左之後多左野運唔到,又慢!之後轉左淘轉,咩都運到,價錢差唔多,有客服好快覆!係自取點少

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

以前用增益
基本上乜都運得,今發後到,價錢唔算平,最慘係唔問得野,只要一問幾時會送貨就會比人鬧,用左一段時間之後棄用。

轉左幾間送上門集運,最後搵到間集運係屋企商場有自提點。

價錢算平,平時無事無幹就今發明到,有時就今發後到,上次雙11就等左一星期

不過佢地客服就好好,次次都實搵到人又會回覆

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

我用左8年同一間無轉過
吾係最平 但有交帶同快
吾開名 免得又比人話打手
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

大宅

回覆樓主:

神州回復正常啦!我 2/12 畀錢,3/12收貨,簡直快得驚人

yeung_ma    發表於 20-12-5 14:54

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

極大部分使用 官方集運, 有次要 運超兩米嘅嘢, 第一次用點對點, 價錢係平服務亦好, 客戶服務回應快, 不過應該唔會再用,我屋企係九龍, 登記咗先發現我嗰度屬偏遠唔去嘅地方, 唯有改地址去老公公司
總有離別的時候

琥珀宮

mingmin豬 發表於 20-12-4 16:05
神州回復正常啦!我 2/12 畀錢,3/12收貨,簡直快得驚人

因為暫時冇咩人敢用佢嘛

男爵府

第一間用既私集係正點
我覺得幾好
whats app 問野客服快覆
自提點近公司
通常一至兩日送到自提點

公爵府

一直用晉越, 好處係咩都運得, 都無出現過問題的, 但現在 OVER 30CM就要計體績, 就唔係幾好了. 加上越來越慢, 要5-6日才到自提點. 就改用HOTBUY. HOTBUY好快, 今拍明至. 用左3-4次都OK的. 我屋企附近, 晉越同 HOTBUY都係用自一個自提點取貨的. 兩間我都會用的.

複式洋房

回覆樓主:

只記得最近用既
buyup
優:準時,俾錢後最遲3日內到自提
壞:要自己申報資料好煩

點對點/巨人
優:送上門,唔計體積,只計實重,運大件野必選...唔使預報
壞:/未諗到

禁止訪問

禁止訪問

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

IloveJJ 發表於 20-12-4 17:45
九龍都偏遠?我以前為我港島南先話偏遠添!

我地鐵站上蓋添呀

就算去我老公公司嗰度,佢都係喺馬路邊打電話叫你出來交收 不過如果換另一間肯上門嘅話 會貴好多,起碼兩舊水
總有離別的時候

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

多寶我用左好多年,但是好多野佢唔集運,我自提多,有無的什麼都可集運[當然唔係的唔合法]公司介紹

男爵府

未用過私集..次次都係SF / 官集..都係貪佢方便同埋好似有保證D..
不過岩岩想買小朋友既玩具架, 唔知官集收唔收..唔收就要搵私集...要參考下大家既意見先~

水晶宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

最早期用何長武,用左好多年,落單後第2,3日會到,而且有交帶,但後期開始覺得佢間中呃秤所以轉左第二間。

第二間係東起集運,比何長武慢啲,價錢平dd, 後來有官集之後就開始小用。

官集查件易但限制多,但我呢邊個自提點好臭串,所以再轉用點對點 .

神州乜都運得,但有時好慢,不過追到聯絡到,自提點都好幫手。

最近新試香港集運,2次都慢,每日都問幾次但只覆一次,,其中1次10日先收到貨,又無電話可直接聯絡,非常差,以後一定唔會再用。

首頁
12345...7

尾頁

跳至