1-3歲

跳至

首頁

尾頁

大宅

BB15個月大,呢幾日唔知點解開始要扭抱瞓覺, 抱住先肯瞓,一放落床就狂喊,可以喊好耐。我已經幾晚無瞓,就嚟頂唔順,大家有咩方法集思廣益救下我 佢一見我自己瞓落咗就喊。因為佢係瞓bb床 ,放係我門口, 屋企細, 唔能夠一齊瞓或者推bb床入房

大宅

合桃酥 發表於 20-12-4 22:43
BB15個月大,呢幾日唔知點解開始要扭抱瞓覺, 抱住先肯瞓,一放落床就狂喊,可以喊好耐。我已經幾晚無瞓, ...

以前我試過,不過當時得幾個月大。

我會抱住佢,佢又抱住公仔/陪訓布。然後等佢訓左,放落床果一下,立即打側佢,輕推佢背脊,搖一陣,等佢以為仲抱緊。

而家凍,放床之前整暖床鋪,就唔會凍醒佢。

希望對你有用la。

大宅

siusiumi 發表於 20-12-4 23:58

我會抱住佢,佢又抱住公仔/陪訓布。然後等佢訓左,放落床果一下,立即 ...

謝謝你呀,不過我未放到落去,佢就已經狂喊,係咁鉗住我唔放

大宅

合桃酥 發表於 20-12-5 23:03
謝謝你呀,不過我未放到落去,佢就已經狂喊,係咁鉗住我唔放

佢鉗你,咁你安慰一下,然後口講d安慰說話,例如媽媽係度架...但同時用力甩開佢,然後,你放落床果下,成個身嗚係佢身上,好似抱住咁,當然唔好壓住佢,不過要比少少力,睇吓冷唔冷靜到佢

大宅

BB15個月大,呢幾日唔知點解開始要扭抱瞓覺, 抱住先肯瞓,一放落床就狂喊,可以喊好耐。我已經幾晚無瞓, ...

最壞打算咪放大人床一齊瞓⋯總好過大家都冇覺好瞓,大細都辛苦

大宅

siusiumi 發表於 20-12-4 23:58

我會抱住佢,佢又抱住公仔/陪訓布。然後等佢訓左,放落床果一下,立即 ...

而家啲細路咁醒,樓主個B歲幾呢招未必得

男爵府

我囝有時都會...
我會抱返起...等佢瞓林d
再試放落床....

我囝出世到而家一歲...
都係要抱住嚟氹佢瞓........
(因為出世時, 住加護病房,
我地擔心, 成日抱,
搞到而家到要抱住瞓)

大宅

BB會唔會係唔舒服?

首頁

尾頁

跳至