想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問有冇人可以分享吓做完IUI後既感覺?本人9號做完IUI, 之前一直打排卵針既時候都有肚漲同腰痛既問題, 直到做完到今日,已經過左5日,都係KEEP住腰痛同肚漲, 有時卵巢位仲有D扯住痛, 其實使唔使睇醫生, 定係正常反應?

本人有多囊卵巢, 關唔關事呢?

別墅

回覆 teayu 的帖子

我之前做iui都會有肚痛,第一次iui後仲痛到行唔到要睇醫生…不過醫生話係我對針藥反應太大,子宮大咗好多所以會痛,佢都係叫我等藥效過咗就慢慢好不過你如果好痛都係早D睇醫生,因爲你之後係咪仲要打針?

別墅

回覆 kkawing 的帖子

我唔使打針啦,我已經係9號打左精子入去, 而家係等驗孕,我最後一次打針已經係5號
因為過左咁耐都痛,覺得奇怪

複式洋房

teayu 發表於 20-12-14 17:16
請問有冇人可以分享吓做完IUI後既感覺?本人9號做完IUI, 之前一直打排卵針既時候都有肚漲同腰痛既問題, 直到 ...

我兩次IUI 成功個次,打完針放完精之後隔幾日,子宮位有輕微刺痛;反而第一次IUI 失敗左個次係完全無任何不適

別墅

回覆 Happysoul13 的帖子

通常最早可以驗孕呀?

複式洋房

teayu 發表於 20-12-14 17:16
請問有冇人可以分享吓做完IUI後既感覺?本人9號做完IUI, 之前一直打排卵針既時候都有肚漲同腰痛既問題, 直到 ...

我做完iui到檢查中左後,咩感都無,只係無來經

別墅

回覆 Katechan1028 的帖子

我因為有多囊所以經期從來都冇準時過, 有時仲幾個月先黎經, 好煩惱

複式洋房

teayu 發表於 20-12-17 08:52

我因為有多囊所以經期從來都冇準時過, 有時仲幾個月先黎經, 好煩惱 ...

咁姐係中左獎未?我有朋友一年只來幾次經,一樣生到啊

別墅

今朝驗左冇中,又唔知要等幾耐先黎M, 再開始下次IUI

別墅

我都係啱啱失敗咗,琴日黎M諗住轉IVF了

複式洋房

teayu 發表於 20-12-18 10:01

今朝驗左冇中,又唔知要等幾耐先黎M, 再開始下次IUI ...

今次係第幾次iui啊?加油,總會有一次成功的!不要灰心

別墅

回覆 kkawing 的帖子

你去邊間做IVF呀?

別墅

今次係第一次, 希望下次成功, 雖然唔知下次會係幾時

複式洋房

teayu 發表於 20-12-18 11:44

今次係第一次, 希望下次成功, 雖然唔知下次會係幾時 ...

下次咪就係下個月囉,唔係咩?政府做嗎?

別墅

正常係囉, 但因為我自己經期唔準, 幾個月先黎一次M, 所以真係預測唔到下次IUI係幾時.
加上我可以開始到今次IUI係因為食左醫生開既通經藥, 但唔可以個個月食, 要3個月都冇黎M,先食一次, 下次可能要3個月後先開始第2次IUI啦

別墅

打算係寶德做…但都仲係1516中

複式洋房

teayu 發表於 20-12-18 12:21

正常係囉, 但因為我自己經期唔準, 幾個月先黎一次M, 所以真係預測唔到下次IUI係 ...

好慘啊!係咪中醫都睇過哂,情況都改善唔到啊?

別墅

係呀, 我開始IUI前睇中醫又食中藥又做針灸, 但睇左3個幾月都冇效, 所以先決定食通經藥.
其實我自己都有心理準備唔會一次成功, 但諗到自己經期唔準就搞到自己好心急, 今次唔中就唔知要等到幾時啦,好想快D中,都真係好大壓力

複式洋房

teayu 發表於 20-12-18 14:41

係呀, 我開始IUI前睇中醫又食中藥又做針灸, 但睇左3個幾月都冇效, 所以先決定食 ...

我明白的!但唔好灰心啦,有時情緒都好影響來經,反而你輕鬆一啲,可能自自然然就會來經。可能小天使未預備好來你家庭,你俾小小時間佢,可能好快就會出現呢!!

首頁

尾頁

跳至