自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

BK Milk勳章

今年年頭係廟宇攝太歲,廟祝話冬至前還太歲,我早幾日諗住去還太歲,買齊用品,去到廟宇發現貼左告示話限聚令無開門,,仲有幾日就冬至,我想問我點可以還太歲,因為我第一次攝太歲.唔知仲有邊度可以還太歲....thank you

水晶宮

海棉BABY 發表於 20-12-18 01:03
今年年頭係廟宇攝太歲,廟祝話冬至前還太歲,我早幾日諗住去還太歲,買齊用品,去到廟宇發現貼左告示話限聚 ...

請問你去邊間?
我要去上環還神,如果無開,我會去紙扎鋪問佢點做
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

海棉BABY 發表於 20-12-18 01:03
今年年頭係廟宇攝太歲,廟祝話冬至前還太歲,我早幾日諗住去還太歲,買齊用品,去到廟宇發現貼左告示話限聚 ...

有說可以在多門囗燒衣紙,但如果大廈唔比,就外出大廈門囗街外燒。

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

wendykaka 發表於 20-12-18 02:41
有說可以在多門囗燒衣紙,但如果大廈唔比,就外出大廈門囗街外燒。

自家門囗*

公爵府

文武廟有,剛去完

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

kcpak 發表於 20-12-18 02:22
下請問你去邊間?
...

上環邊間呀

大宅

BK Milk勳章

kcpak 發表於 20-12-18 02:22
下請問你去邊間?
...

我係屯門區果啲廟宇..咁我問下衣紙鋪係自己門口還太歲應該點做...thank you

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

我十二月初已經去曬,之後話會關閉

男爵府

開心吸收勳章 想生BB熱投 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

回覆 小華子 的帖子

請問是否上環文武廟仍有開 ? 今個星期想去還神 , 謝謝

水晶宮

pomanlife 發表於 20-12-18 06:26

上環邊間呀

上環文武廟
請問你知唔知有冇開呀?
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

水晶宮

回覆樓主:

立春前還就可以

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

kcpak 發表於 20-12-18 12:39
上環文武廟
請問你知唔知有冇開呀?

我冇去開呀,幫唔到你

水晶宮

little_lovebb 發表於 20-12-18 10:02
回覆 小華子 的帖子

請問是否上環文武廟仍有開 ? 今個星期想去還神 , 謝謝

我現在剛到上環文武廟!有開

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

油麻地天后宮有得還 , 我幾個人上星期還咗

男爵府

開心吸收勳章 想生BB熱投 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

回覆 kcpak 的帖子

謝謝你的回覆

首頁

尾頁

跳至