自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

同組有條 8 婆終日到黑到係到講 sales 是非, 又話人地點串, 點樣串回覆佢。首先去檢討下自己先啦。聽到真係好煩 呻完

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

其實聽得多都係好煩,不過唔講是非過日晨又好悶,唔通講公事咩?聽完笑下咪算,最多唔回應。我之前公司坐隔離個上司都係咁,之後成日見我冇回應,佢就唔講嘢,靜到呼吸聲都聽到,佢又黑晒口臉,仲恐怖!

子爵府

KUDOS 發表於 21-1-6 10:46
其實聽得多都係好煩,不過唔講是非過日晨又好悶,唔通講公事咩?聽完笑下咪算,最多唔回應。我之前公司坐隔 ...

同組條 8 婆係咁同上司講 sales 是非。 做完野就算啦。真係唔想同依個假惺惺女人講咁多野連回應都唔想扮曬野, 幫左佢佢同個新同事調轉曬 d 野黎講。人地都頂佢唔順走埋啦。個廢上司同佢同病相憐一齊唔鐘意收工架。

珍珠宮

bechan168 發表於 21-1-6 10:52
同組條 8 婆係咁同上司講 sales 是非。 做完野就算啦。真係唔想同依個假惺惺女人講咁多野連回應都唔想扮曬 ...

咁我真係同你同病相憐啦!我對對上一份工d同事又係鍾意返工時間吹水食tea行行企企,到放工就留低唔放工claim OT!我就鍾意趕快做完工作放工準時返屋企。而對上一份就得一個上司冇同team同事,但嗰位上司就算我做晒所有當日工作都唔比我放工,要我等埋佢同老闆走人先得,但佢響度meet橙食,我就meet手指⋯

子爵府

KUDOS 發表於 21-1-6 11:42
咁我真係同你同病相憐啦!我對對上一份工d同事又係鍾意返工時間吹水食tea行行企企,到放工就留低唔放工cla ...

我地工作環境真係好似 我同你一樣快手做曬野就走人返屋企。唔似佢地係到嘈生晒放慢黎做跟著 ot 搏表現呃錢。我唔會理條廢上司阿嬸, 你鐘意留係到唔走你既事。總有人刷佢陪佢

珍珠宮

bechan168 發表於 21-1-6 11:55
我地工作環境真係好似 我同你一樣快手做曬野就走人返屋企。唔似佢地係到嘈生晒 ...

所以我成日同朋友呻我打親d工d同事都係冇屋企,個個都鍾意留響公司唔願走,但重點係又唔係留低做嘢,係hea喎!大佬,我想準時做晒嘢可以返屋企,老細就覺得我唔夠勤力,但重點係已經一早快手做好晒嘢喎!

子爵府

KUDOS 發表於 21-1-6 12:47
所以我成日同朋友呻我打親d工d同事都係冇屋企,個個都鍾意留響公司唔願走,但重點係又唔係留低做嘢,係hea ...

我之前 d 公司唔係咁, 個個做曬野係準時收工返屋企, 只有依到咁奇突, 過完年搵到好路數我都想走。依 到d 人心腸差到不得了。頭先個廢上司話人地 " 你死架"

男爵府

bechan168 發表於 21-1-6 10:41
同組有條 8 婆終日到黑到係到講 sales 是非, 又話人地點串, 點樣串回覆佢。首先去檢討下自己先啦。聽到真係 ...

我可能同你一間公司

子爵府

Apple_Orange_T 發表於 21-1-6 13:34
我可能同你一間公司

唔會化 依 d 人間間公司都有。

首頁

尾頁

跳至