時政擂台

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

畀面勳章

美國示威者闖入國會, 一女示威者在國會內被警員擊殺, 唔知有冇國家會譴責美國打死示威者行為?
肥侵你收手啦, 正常闖入議會都會有傷亡,唔係以為個個好似當時盧偉聰咁㗎

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210107/bkn-20210107022355891-0107_00822_001.html

特派員  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 21-1-7 10:27

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

癩侵真係癲既, 佢一落台可能比人即拉佢入獄
呢個係暴動

水晶宮

回覆樓主:

手無寸鐵嘅和平示威者嚟,點解香港平時多多嘢講嗰班人唔出嚟評論下呢件事,啞曬嘅?

侯爵府

banbanmm 發表於 21-1-7 09:39
美國示威者闖入國會, 一女示威者在國會內被警員擊殺, 唔知有冇國家會譴責美國打死示威者行為?
肥侵你收 ...

Y畜話睇唔到,方向報亦唔會報,繼續圍爐

珍珠宮

畀面勳章

ddkaka 發表於 21-1-7 09:41
手無寸鐵嘅和平示威者嚟,點解香港平時多多嘢講嗰班人唔出嚟評論下呢件事,啞曬嘅?
...

只係影下相,爬下牆,已經畀人開槍射死。
各地示威者的行為都有相似之處,只係下場不同。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

珍珠宮

唔好話我黑心,無拆咗個山莊,我有點不爽
美麗的風景線,該無分國家,一視同仁。

男爵府

回覆樓主:

同樣都係衝入立法機關,但尾媒就叫香港的暴徒係protester,美國個D就叫mob, rioter

珍珠宮

畀面勳章

白毛毛 發表於 21-1-7 09:47
...

係㗎,都冇打爛國會,已經被人射死,等緊睇有冇任何國家會譴責美方射殺示威者行為。

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

在FB見到

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

ginevra    發表於 21-1-7 10:32

子爵府

好媽媽勳章

啲黃畜實話尾國好自由㗎,呢啲相同片一定內地政權製作假新聞

子爵府

肥侵你收 ...

胡椒噴霧、催涙彈、拳來腳往,仲開真槍添....美國警察係咪濫用暴力呢?無人出嚟叫美警_全家嘅

水晶宮

手無寸鐵嘅示威者比美警槍殺,點解記協、教協、泛民全部唔出聲,唔譴責美國政府?

珍珠宮

白毛毛 發表於 21-1-7 09:47
...
全部光明正大,手無尺鐵,崇高理想,為左別人擋子彈

子爵府

呢度既黃人有咩意見呢

珍珠宮

banbanmm 發表於 21-1-7 09:48
係㗎,都冇打爛國會,已經被人射死,等緊睇有冇任何國家會譴責美方射殺示威者行為。
...

唔會啦,老尾點會錯,老尾做乜都啱

珍珠宮

肥侵你收 ...

噢!手無吋鐵嘅優秀小孩真可憐

侯爵府

ddkaka 發表於 21-1-7 09:41
...

等緊黃畜出聲呀?

珍珠宮

PonyoBB 發表於 21-1-7 09:50
胡椒噴霧、催涙彈、拳來腳往,仲開真槍添....美國警察係咪濫用暴力呢?無人出嚟叫美警_全家嘅
...

冇人叫咁我叫啦!美警濫暴!美警死全家

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

woodpecker 發表於 21-1-7 09:50
在FB見到

今朝睇新聞,見示威者撞門、爆窗爬入、放崔淚彈…… 心情正正如圖示

伯爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

wcandtt 發表於 21-1-7 09:50
手無寸鐵嘅示威者比美警槍殺,點解記協、教協、泛民全部唔出聲,唔譴責美國政府?

:bad ...

因為佢地唔敢鬧主人, 唔係冇狗糧食

首頁
12345...6

尾頁

跳至