論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

請問我家工人不續約,我要否比release letter佢?佢已做滿10年而今次是她主動不續約。謝各位回覆!

子爵府

annann246 發表於 21-1-7 21:29
請問我家工人不續約,我要否比release letter佢?佢已做滿10年而今次是她主動不續約。謝各位回覆! ...

基本完约就係完约,唔使俾release letter, 佢要封信做乜?

你可以俾reference letter, 不是法例,你可以寫佢由幾時至幾時受僱於你,完约唔續,係工人自己提出

男爵府

回覆 annann246 的帖子

我會叫佢簽係佢自已唔續約. 費時口同鼻拗. 佢又要告無俾長期服務金佢.

cathngai    發表於 21-1-12 18:21

伯爵府

回覆 Golden_Time 的帖子

我會錄埋音添, 費事話我逼佢寫。

珍珠宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 細姐姐 的帖子

謝謝!

珍珠宮

回覆 Golden_Time 的帖子

謝謝!

珍珠宮

回覆 cathngai 的帖子

謝謝!

首頁

尾頁

跳至