潮流時尚

跳至
[手袋] H 袋收納

首頁

尾頁

侯爵府

2021勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
你地唔用既H 袋會唔會放完塵袋再入盒? 我發覺個GP leather 入完塵袋再入盒會俾比d 紙壓到個袋有啲變形 係咪就咁用塵袋入好會keep 得個形好d?

別墅

2021勳章

luvysl_blythe 發表於 21-1-13 22:37
你地唔用既H 袋會唔會放完塵袋再入盒? 我發覺個GP leather 入完塵袋再入盒會俾比d 紙壓到個袋有啲變形:swe ...

啲白色薄紙會壓到個袋變型??
我個mini e會入哂塵袋,條帶會拆再入塵帶再入返手袋
再蓋返白色紙再入盒
同買戈時拆出黎一樣咁

侯爵府

Siuwor 發表於 21-1-13 23:09
再蓋返白色紙再入盒

因GP 有一大舊白色紙叫撐住個手挽位,但我發現個袋如太耐冇用到就會有少少變形

男爵府

2021勳章

luvysl_blythe 發表於 21-1-13 22:37
你地唔用既H 袋會唔會放完塵袋再入盒? 我發覺個GP leather 入完塵袋再入盒會俾比d 紙壓到個袋有啲變形:swe ...

我有gp36皮,次次用完都會還原入塵食袋再入盒,可能因為我落左內袋,所以冇變型,keep得好好。

基本上我全屋既袋用完都會入返塵袋再入盒的

大宅

2021勳章

Siuwor 發表於 21-1-13 23:09
再蓋返白色紙再入盒

me too, 基本上H同CC嘅袋都會還原包裝入盒,袋入面會放返airbag或內袋撐袋形,so far啲袋都keep得好好無發霉,係哂位啲……

子爵府

2021勳章 陪月勳章 畀面勳章

回覆樓主:

你本身袋裡面有沒有放野撐住個袋型。
work hard PLAY hard

侯爵府

jenniferK 發表於 21-1-13 23:18
你本身袋裡面有沒有放野撐住個袋型。

只有內袋

侯爵府

wastewater 發表於 21-1-13 23:14

我有gp36皮,次次用完都會還原入塵食袋再入盒,可能因為 ...

GP36 個盒好大, 我張個盒放左去櫃頂 反正GP30 就入盒,但太耐無用,我覺得有少少變形

別墅

2021勳章

要塞返啲airbag或雪梨紙, 唔係好快變型,
同埋我一定入返個盒, 香港太潮濕都有機會影嚮啲皮...

大宅

2021勳章

用呢d塞一塞得唔得?幫佢定下型

珊瑚宮

2021勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
luvysl_blythe 發表於 21-1-13 15:14
因GP 有一大舊白色紙叫撐住個手挽位,但我發現個袋如太耐冇用到就會有少少變形
...

x2, 但我唔肯定係比紙整到定比塵袋索到

別墅

2021勳章

luvysl_blythe 發表於 21-1-13 23:14
...

我軟身皮袋入面都一定會塞野入去定型~
平貴都會咁做
再入返塵袋

珊瑚宮

hattienail 發表於 21-1-13 15:59
用呢d塞一塞得唔得?幫佢定下型

我係handle 有少少變,彎彎地咁。

大宅

2021勳章

我愛Corina 發表於 21-1-14 00:20
我係handle 有少少變,彎彎地咁。

咁點算呀,得閒用多d? 攞多幾次係咪會變番原狀啦,因為裝野有重力

珊瑚宮

hattienail 發表於 21-1-13 17:12
咁點算呀,得閒用多d? 攞多幾次係咪會變番原狀啦,因為裝野有重力
...

而家無索個塵袋,等佢平d 效咋,本身無乜點用,因為少用大袋。

大宅

2021勳章

luvysl_blythe 發表於 21-1-13 23:23
GP36 好大, 我張個盒放左去櫃頂 反正GP30 就入盒,但太耐無用,我覺得有少少變形
...

我都覺呀!明明跟返原裝放入盒,都有少少變咗形

公爵府

2021勳章

luvysl_blythe 發表於 21-1-13 23:14
...

去淘寶買雪梨紙,二十蚊一大疊

侯爵府

hattienail 發表於 21-1-14 01:12
...

我都有諗緊咁work 唔work 不過我個gp leather 係sharp colour, 呢期少用左

大宅

2021勳章

luvysl_blythe 發表於 21-1-14 08:24
我都有諗緊咁work 唔work 不過我個gp leather 係sharp colour, 呢期少用左
...

喺屋企拎住行吓當做運動囉
如果唔係無啦啦個袋變咗型好唔抵

侯爵府

hattienail 發表於 21-1-14 08:50
喺屋企拎住行吓當做運動囉
如果唔係無啦啦個袋變咗型好唔抵
...

一陣我老公以為我癲左

首頁