論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

以家我屋企個位姐姐日日博炒咁嘅樣,又話唔見passport,又成日扮唔記得野,咩都唔做,忍左佢半年,真係頂唔順啦(emoji)。
我搵左幾間agency,都係同我講以我既背景,要請香港完約係冇可能。
最致命係 屋企有1歲bb & 老爺奶奶 + 暫時無獨立房。
但其實老爺奶奶行動自如,識講英文,完全唔需要照顧。d agent 就衝出黎話佢地唔會肯做,我等海外要5個月左右,太長時間我等唔到(emoji)。再加上我而家既姐姐都係海外過嚟,佢做事就係個種鄉村嘅生活常識,個人衛生都惡劣。覺得個個bb都係食泥食塵都會大。

希望大家可憐下小妹,share下d好既agency俾我,謝謝大家(emoji)(emoji)‍♀️

複式洋房

https://www.baby-kingdom.com/for ... ead&tid=6681362

可以睇下呢间,前年要凑bb,开头以为佢哋公司冇菲姐,打去先知佢哋新开咗好多菲姐嘅渠道,而家菲姐都多咗。本地宾妹都唔少,完约嘅为主。可以打去试下。
不过稳工人呢啲事,都系睇彩头

大宅

回覆樓主:

我岩岩都請左個菲湊一歲bb呀, 如果要agent 資料, PM me

大宅

回覆樓主:

其實我覺得現階段樓主暫時唔好請姐姐,可唔可以叫老爺奶奶幫手睇住先?疫情過後先作打算
因為你無獨立房提供,現階段真係好難請,加上D公主好多唔鍾意老人家係屋企睇實,比你請到都驚做唔長,海外又驚佢入屋就辭職
利申之前我都係姐姐辭職,要揾人湊bb, 問左7-8間agent都係同你聽到既一樣,最後我自己辭職做ftm湊返bb

複式洋房

Nagomi 發表於 21-1-15 12:19
其實我覺得現階段樓主暫時唔好請姐姐,可唔可以叫老爺奶奶幫手睇住先?疫情過後先作打算
因為你無獨立房提 ...

我地全家都掙扎過自己照顧既,試左1/2星期,但奶奶身體唔係話好好,試過奶奶婆婆一齊湊結果佢地唔係頭暈就扭親腰。見唔work都係要搵姐姐(cry)
去到最後個個choice可能先會諗全職mum!
anyway, 多謝你既建議,過來人會明白多一點!

複式洋房

savantqq 發表於 21-1-14 17:09
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=6681362

可以睇下呢间,前年要凑bb,开头以 ...

謝謝喔!參考下先
我用緊個間口碑都唔錯,收費都叫高,可惜黎左件「貨不對辦」既,請姐姐真係睇運氣。個Agent自己都覺得唔好意思...

男爵府

bubblefong29 發表於 21-1-15 00:49
我岩岩都請左個菲湊一歲bb呀, 如果要agent 資料, PM me

Pm了,謝謝你

首頁

尾頁

跳至