自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇人未結婚會派利是俾姪仔姪女? 純粹利利是是,,

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

albeewat 發表於 21-1-15 10:31

我家,如果派那位(未結婚的)年齡有返咁上下,係有派
不要從別人的嘴裡去認識我

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 albeewat 的帖子

有﹐不過都係自己D親兄弟姊妹﹐比我D小朋友.........佢地話只係一個意頭同祝福

大宅

我都係只派親兄弟姊妹GE..好彩都唔只我一個係咁..

男爵府

回覆樓主:

長輩派俾後輩,未結婚都可派俾姪仔姪女呀。利利是是,攞個意頭同祝福。

albeewat    發表於 21-1-15 16:08

公爵府

姑仔同阿妹都有,兩個都未到3字頭

琥珀宮

以前我阿叔有,但佢冇用利是封,就咁比張五百元我地,嗰時d錢好似好搵

子爵府

我老公以前未結婚都會想派俾,事關佢排第二,其他兄弟姐妹一早結左婚,有仔女,二叔唔派利是好似有D尷尬,但被老爺奶奶阻止左,我就本身係屋企最細,所以無派,我哥結左婚就會派俾我

albeewat    發表於 21-1-15 16:10

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

我哥,家姐,姑奶,未婚的會派比我仔女

albeewat    發表於 21-1-15 16:10

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我係 姪女開心下

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 睛靈勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

我有親戚係咁,派俾佢兄弟姐夫嘅仔女,大家開心

大宅

我細佬未結婚,但新年會比利是我個仔同隻狗

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

有,當係長輩咁派

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我大伯會呀,事關佢完全冇打算結婚

伯爵府

我阿叔會比我和我既仔女 $1000封

首頁

尾頁

跳至