自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

你們公司pantry有乜?

珍珠宮

茶啡中国茶,阿华田,好立克,利賓纳,果汁,汽水,有時有糖餅小食。。。

用戶要求終止服務

牛年勳章

雪櫃,水機
未經許可,請勿轉載

侯爵府

乜都無,全部自己買

8-)

侯爵府

二小姐 發表於 21-1-19 16:10
乜都無,全部自己買

刻薄?????

侯爵府

朱古力包包 發表於 21-1-19 16:12
刻薄?????

咁上下,做咁多間公司都係咁,所以唔覺得有乜問題,呢度都有水,但多數柯打唔夠,一星期有兩日會無蒸餾水

8-)

子爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

回覆 大笨鐘 的帖子

雪櫃,水機 X 2

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

講起我前兩年做過一件非常尷尬既事,令我而家都仲係覺得好尷尬。
話說當時公司pantry有個櫃,入面有包餅,我以為係公司比我地既零食,或有同事放底,因為成日都有零食响枱面,但我就中意食櫃果隻餅,又為食,朝朝都攞幾塊食,食左排,有次比清潔姐姐見到,笑笑問我,你都中意食隻餅呀?我話係呀。然後再諗諗,先驚叫:個櫃桶係你㗎?D餅你私伙?佢話係呀!我勁唔好意思,勁道歉。因為我真係冇諗到,因為清潔姐姐冇枱,hr比兩格櫃佢放自己野 個姐姐仲係新黎無耐(我當時都係早佢幾個月),一定諗公司D人咁貪心,日日偷人D餅食。雖然佢都話唔緊要,但我勁尷尬囉。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

水、茶、咖啡機、雪櫃微波爐星盤,完
其他自己買

侯爵府

二小姐 發表於 21-1-19 16:10
乜都無,全部自己買

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 朱古力包包 的帖子

超小型公司, 冇pantry, 只得一部水機, 一個雪櫃, 一個微波爐
<3<3Rilakkuma+PostPet+Pooh

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

茶包, 朱古力, coffee....

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

微波爐,水機,雪櫃

侯爵府

薯片,nuts,小老闆,水果干,粟米片,鮮奶,豆漿,咖啡機,汽水,方包,牛油果醬練奶花生醬

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

大公通常得水機,雪櫃,茶包個類。中小企反而大機會有餅,有杯麵...

侯爵府

TingTing 發表於 21-1-19 16:06
茶啡中国茶,阿华田,好立克,利賓纳,果汁,汽水,有時有糖餅小食。。。 ...

如果乜都無????

伯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

fatpanda 發表於 21-1-19 16:22
回覆 朱古力包包 的帖子

超小型公司, 冇pantry, 只得一部水機, 一個雪櫃, 一個微波爐 ...
Me too

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

christyheihei 發表於 21-1-19 16:47
薯片,nuts,小老闆,水果干,粟米片,鮮奶,豆漿,咖啡機,汽水,方包,牛油果醬練奶花生醬
...

好多野食,可以食飽一個lunch

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

咖啡機、雪櫃、微波爐、咖啡、奶茶、中國茶、生果
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我朋友間公司幾好呀,有幾仟員工既,咁應係大公司啦,有咖啡、奶茶、好立克、中國茶.................仲有糖、薯片、餅等。

有m字蒸爐又有微波爐同埋大型氣蒸爐,有時仲有靚生果食添。

朋友話响佢公司啲阿姐好正,成日收埋啲靚生果自己食架。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

首頁

尾頁

跳至