自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

日日計除數,日日都好似金魚咁,功課唔多,日日慢金油甘慢,已經小四了,知道佢唔係叻嗰D,但点解蠢成甘 ,鬧完人,頭好痛

伯爵府

白玫瑰 發表於 21-1-21 22:35
日日計除數,日日都好似金魚咁,功課唔多,日日慢金油甘慢,已經小四了,知道佢唔係叻嗰D,但点解蠢成甘 :i ...

加油

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

我個日日唔自己做功課!我放工返屋企已晚上7:30, 煮飯食埋飯沖埋涼已10:00
攰到死仲要篤住佢做!

侯爵府

日日計除數,日日都好似金魚咁,功課唔多,日日慢金油甘慢,已經小四了,知道佢唔係叻嗰D,但点解蠢成甘 :i ...

我好好彩,上星期都好似你咁顛,今星期老師打比我話阿仔(小五)上zoom唔合作,話叫佢返學面授……我即刻應承

babychen    發表於 21-1-22 00:26

大宅

我啱啱都係,教完又教都唔識

大宅

回覆 ming1020 的帖子

羡慕你

goldpiglet    發表於 21-1-22 00:48

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章

ming1020 發表於 21-1-21 22:56
我好好彩,上星期都好似你咁顛,今星期老師打比我話阿仔(小五)上zoom唔合作,話叫佢返學面授……我即刻應 ...
你就好,好多阿媽都想。。

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

回覆樓主:

完全明白左耳入右耳出嗰種勞氣
訓醒再加油

子爵府

過去一年真係成日做埋老師果份,要在家ZOOM完自己教返真係好嘔血。為左佢地將來剛剛送左小朋友去第二度讀書,佢地而家有正常的校園生活了,但我已經唔喺佢地身邊教功課,反而有點可惜的感覺。明白有時真係好激心,不過都珍惜一齊的時光。加油,媽媽!

男爵府

我個個都係

上堂唔聽、落堂又再教

過幾日又還返俾你

大宅

ming1020 發表於 21-1-21 22:56
我好好彩,上星期都好似你咁顛,今星期老師打比我話阿仔(小五)上zoom唔合作,話叫佢返學面授……我即刻應 ...

水晶宮

回覆樓主:

大家咁話

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

深呼吸,慢慢嚟。

數學,要了解佢出錯嘅問題喺邊,再教。而且多做下,係好有用。明白有時候會好勞氣,但冷靜落嚟,又唸下方法再教再努力吧。

子爵府

罰冇得玩

伯爵府

也是小四,晚晚做到半夜。
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

伯爵府

taptap83 發表於 21-1-22 00:39
過去一年真係成日做埋老師果份,要在家ZOOM完自己教返真係好嘔血。為左佢地將來剛剛送左小朋友去第二度讀書 ...

去邊度讀?我都快頂唔順
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

子爵府

愈閙佢會愈冇信心,慢慢來,
或者試下搵d實物出來分一份份,例如朱古力豆,一路分下一路食下,應該會開心d.

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

一杯凍奶茶 發表於 21-1-22 00:46
我個個都係

上堂唔聽、落堂又再教

你呢幾句簡單,又道出哂我心聲。完全一模一樣。
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

珍珠宮

試下重新教佢乘數,因為乘除數好重要,之後好快就會教分數,唔清晰理解乘除數會更大鑊
我哋搵啲乘除數比我女做,的係旁邊望住佢做,睇下佢kick係邊,就重點教佢,大概1個月就KO左除數,而家學緊分數就好快上手
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

男爵府

回覆樓主:

我屋企都有慢金油 日日比佢激死

首頁

尾頁

跳至