時政擂台

跳至

首頁
12345...15

尾頁

男爵府

回覆樓主:

樓主做得好,正確。我支持你。
好多人以為大聲欺壓人就要驚佢,真系不知所謂。

翡翠宮

畀面勳章

如果你好似個呀伯咁大聲鬧個細路,佢爸爸就唔會走埋黎鬧你,你蝕在好聲好氣,而家好多人都欺善怕惡。
我都試過係街因小事俾男人鬧,一大聲過佢,全部都收聲即走。
日日是好日

禁止訪問

回覆樓主:

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

老實講,自從火人事件後,我遇不平事都唔敢親身當面指責或勸阻,怕事左。最多係向負責既人投訴,等佢地處理喇。

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珍珠宮

my005 發表於 21-1-24 09:51
老實講,自從火人事件後,我遇不平事都唔敢親身當面指責或勸阻,怕事左。最多係向責負既人投訴,等佢 ...

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

my005 發表於 21-1-24 09:44
而家香港人燥火左,加上有啲大人聲大就以為惡就啱既,唔教好細路,大力你都無謂同佢地嘈喇。

若真係影響你 ...

最後管理員有經過、原來佢都有同佢講過、但係冇理佢、佢話只可以勸喻、唔可以做到D什麼~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

子爵府

Mooskha 發表於 21-1-24 09:38
唔教好自己的仔女,將來自己受番曬,樓主,不用上心,惡人自有惡人磨。
...
認同!

男爵府

CatgirlBB 發表於 21-1-24 09:26
跑步無講過可以唔除罩
飲水只係幾秒
唔好excuse啦

做運動可以唔戴口罩,公園有 notice, 但運動後要戴番

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

my005 發表於 21-1-24 09:51
老實講,自從火人事件後,我遇不平事都唔敢親身當面指責或勸阻,怕事左。最多係向責負既人投訴,等佢 ...

近年香港人係火爆左,如太無理我會出聲,上星期有位阿叔係超市鬧收銀,話要搵主管投訴,呢類情況我會厚多士

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

大力大力 發表於 21-1-24 09:52
最後管理員有經過、原來佢都有同佢講過、但係冇理佢、佢話只可以勸喻、唔可以做到D什麼~
...

唉!佢地都唔可以警告佢地,咁真係無法喇。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

MM2H 發表於 21-1-24 09:44
明啊,好心出發點係在於唔想萬一嘅意外,傷到公公婆婆,反而小朋友係要指引,作為有規矩嘅家長都會咁做, ...

我都想佢阿爸冷靜一下、同佢講之前大聲鬧佢個仔係個阿伯唔係我、(阿伯鬧個細路時我都見到、心諗使唔使鬧到咁呀? )、佢一直超級大聲夾惡、只有佢講冇我講~

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

回覆樓主:

我見好多小朋友係公衆地方玩滑板車,海濱長廊見唔少,我都比佢地嚇幾次,差啲避唔到
最慘啲家長唔教

珊瑚宮

MM2H 發表於 21-1-24 09:55
近年香港人係火爆左,如太無理我會出聲,上星期有位阿叔係超市鬧收銀,話要搵主管投訴,呢類情況我會厚多 ...

呢類我都敢出聲既,嗰度多人,地點都安全啲。

總之,自從黑暴後,我真係怕事左。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

大力大力 發表於 21-1-24 09:58
我都想佢阿爸冷靜一下、同佢講之前大聲鬧佢個仔係個阿伯唔係我、(阿伯鬧個細路時我都見到、心諗使唔使鬧到 ...

都係果句…… 蝕左
權力遊戲,要做到食正風位冇隙縫,算啦,呻過就放開

侯爵府

你估個阿爸唔知公園唔俾玩滑板咩?預咗有人鬧佢個仔,佢去凶人啦

珍珠宮

大力大力 發表於 21-1-24 09:25

公園跑步做運動、剛拿住飲水樽飲水、又點帶口罩呀? :igiv ...

而家跑步要帶

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

珍珠宮

EQGO 發表於 21-1-24 09:53
做運動可以唔戴口罩,公園有 notice, 但運動後要戴番

改咗啦,只有食野同飲水可以唔帶,做運動要帶

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

my005 發表於 21-1-24 10:01
呢類我都敢出聲既,嗰度多人,地點都安全啲。

完全有黑暴感覺、我一直評估佢會唔會動手打人、好彩我公園都多數祗是居民使用、如果佢真動手打人、一定搵到佢~

平時有伴、但鄰居今天起唔到身、祗得我一個~

買基金真係好傷

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

loklok286 發表於 21-1-24 10:08

如果改咗、就以後帶返~

買基金真係好傷

男爵府

loklok286 發表於 21-1-24 10:08

室內不同室外

首頁
12345...15

尾頁

跳至