自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

知道公立醫院現在不能探病,但知唔知可唔可以要求用視像見個面?
事情是我爸爸入左院,佢情況不穩定,應該自己開唔到電話 , 想問下可否叫護士幫忙視像見一見?

男爵府

apelok 發表於 21-2-2 18:16
知道公立醫院現在不能探病,但知唔知可唔可以要求用視像見個面?
事情是我爸爸入左院,佢情況不穩定,應該 ...

可以的,但間間安排唔同,直接打去問病房護士吧

公爵府

ms_bob 發表於 21-2-2 18:23
可以的,但間間安排唔同,直接打去問病房護士吧

謝謝你
因打去都只有電話錄音...心急才在此問問

公爵府

每個病房有自己的行動電話,可以借給病人與家人視像。家人要先頂約,到指定時間,病房的護士會打電話給家人。理論上有quota,一星期好像一至兩次(不太記得)。如果病房長期沒有人接聽,你可以試試打去醫院總機,請他們轉達你的意思。
但如果你想護士幫你爸爸打開他自己的手提電話,因是病人私人財物,我不肯定護士是否願意這樣做。

你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

瑪瑙宮

可以的,打到電話去病房,就可以問問姑娘再幫你安排。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

公爵府

Mrs.Luckycat 發表於 21-2-2 18:46
每個病房有自己的行動電話,可以借給病人與家人視像。家人要先頂約,到指定時間,病房的護士會打電話給家 ...

謝謝你
已經打到去病房了,剛剛都同佢zoom完,放心返啲

公爵府

moonlight9198 發表於 21-2-2 18:51
可以的,打到電話去病房,就可以問問姑娘再幫你安排。

謝謝你,已經聯絡上了

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

問吓護士

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

我之前在醫院, 見到隔離床個婆婆, 她個女拎個電話去病房門口, 姑娘拎入來和婆婆視象, 然後姑娘再拎返個電話出病房門口。
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

已刪除用户

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至