自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日去面試一份工,位直屬上司問我,佢日常要同大老闆們開大會,要有好多資料準備好並要快速查閲到,亦需要即時寫低重點(他不喜歡用紙記錄)他會帶手提電腦去開會,究竟有乜software / App 可以幫到佢呢?

我當時答唔出,不過我都想知道下

男爵府

Microsoft Teams

別墅

小J媽媽 發表於 21-2-10 00:18
今日去面試一份工,位直屬上司問我,佢日常要同大老闆們開大會,要有好多資料準備好並要快速查閲到,亦需要 ...

Microsoft team

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

team

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

今日去面試一份工,位直屬上司問我,佢日常要同大老闆們開大會,要有好多資料準備好並要快速查閲到,亦需要 ...

其實呢度幾個功能
同大老闆們開大會,用Teams,印象中有錄音不過我無用過
要有好多資料準備好並要快速查閲到....呢個有關佢點準備wor,咁玄嘅,excel咪excel, ppt咪ppt 囉
寫低重點,如果拿拿聲jot notes,除咗錄音,咪開個word打囉。我有老闆鐘意用ipad可以用筆在屏幕上(ppt, 文件)直接寫notes

邊有得一個software做晒㗎!

子爵府

Microsoft teams 開會

One note - 寫notes.

我哋每個client 都create 一個team group.
所有開會要用嘅documents 同 meeting notes 都放係個group到,clients 都download 到,又可以留言,每次同一group 人開會,都會share screen , 可以睇到上次one note 講過啲咩,同埋所有documents, 資料 ,都係single source of truth , 唔駛 email 來 email 去。

大宅

唔該晒各位,我會努力學習下呢個系統為自己增值一下

首頁

尾頁

跳至