自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

https://std.stheadline.com/realtime/article/1496158/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E5%9C%8B%E9%9A%9B-%E6%B3%95%E5%9C%8B20%E5%90%8D%E6%B6%88%E9%98%B2%E5%93%A1%E6%B6%89%E5%BC%B7%E5%A7%A613%E6%AD%B2%E5%B0%91%E5%A5%B3%E5%BC%95%E7%9C%BE%E6%80%92-%E5%B7%B4%E9%BB%8E%E7%AD%89%E5%9C%B0%E7%88%86%E7%99%BC%E9%81%8A%E8%A1%8C

真係唔好對西方太有幻想

ada0707    發表於 21-2-10 11:08

珍珠宮

回覆樓主:

癡癡地,俾我都會上街遊行

水晶宮

回覆樓主:

依家d新聞
都唔知真定假

唔識分

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

內文話~~法院近日宣判女事主無法證明自己於被迫或受威脅下與被告性交

但係其實邊 可能 有證明, 即係玩死普通人啫

總有離別的時候

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

涉⋯⋯
又是分裂社會的手法

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

BKsquare 發表於 21-2-10 11:10
依家d新聞
都唔知真定假

讀者相信就係假新聞都當真,唔信就算係事實都當假,特別係呢2兩年最明顯。

水晶宮

alicemic 發表於 21-2-10 11:03
https://std.stheadline.com/realtime/article/1496158/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E5%9C%8B%E9%9A%9B-%E6%B3%95% ...

跟本英美歐係假文明
自由太多會令世人失去平衡

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

受害人得13歲,點都應該重判。

珍珠宮

法國文化好聽叫浪漫,吾好聽叫淫亂
之前睇新聞祖爺孫三代亂倫
所以新聞真係要睇真啲,吾好比人煽動

子爵府

2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

一個13歲, 情緒有問題的人, 怎能指証那 些人渣?
最差係成班消防員, 知道事主有問題, 好似開免費餐咁去食BUFFET.

其實法國歐洲大國都對婦孺毫無保障, 真係要去示威, 而且犯法係公職人員, 更不可接受.
以馬內利, 神與我們同在! :-D  :-D

伯爵府

https://std.stheadline.com/realtime/article/1496158/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E5%9C%8B%E9%9A%9B-%E6%B3%95% ...

禽獸

伯爵府

令人髮指

水晶宮

錯重點,點解焦慮症會同消防員求助?
欲知前世因  今生受的是  欲知來世果  今生作的是
是故莫以善小而不為, 莫以惡小而為之
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

公爵府

2023年兔年勳章

alicemic 發表於 21-2-10 11:03 真係唔好對西方太有幻想
..

其實唔關東方,定係西方。

無罪假定係所謂法治嘅產物,現代法律程序只係為左施行法治,同合理,公平無乜關係。

人人平等只係笑話。

翡翠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

公爵府

唔識分真假,但最唔明係,點解患焦慮症要向消防員求助?

珊瑚宮

回覆樓主:

痴Q鬼, 民主國家就係咁

翡翠宮

wsyggk 發表於 21-2-10 12:54
錯重點,點解焦慮症會同消防員求助?

係香港通常有事會打999再由警方因需要轉去其他部門,點解係法國焦慮証要揾消防就真係唔知,可能要當地人先解答到。

首頁

尾頁

跳至