0-6個月

跳至

首頁

尾頁

別墅

BB十幾日大、用pigeon肥樽、佢每支奶要分3、4次掃風、每次一掃都ur好大聲、如果有風佢唔會啜、掃完ur左就會繼續啜、其實每次都掃到咁多風ur係好定唔好?會唔會其實係隻奶樽唔岩佢、吸入太多風令佢ur咁多次呢?要唔要轉奶樽?

男爵府

初生胃仔細,力氣又唔好,用咩牌子都好難一口氣飲到底... 佢ur到同埋ur完肯繼續啜已不錯,所謂防入風奶樽都唔方便宜,如果買咗但佢唔鐘意隨時唔肯啜就嘥錢...

複式洋房

lingling0935 發表於 21-3-12 00:22
BB十幾日大、用pigeon肥樽、佢每支奶要分3、4次掃風、每次一掃都ur好大聲、如果有風佢唔會啜、掃完ur左就會 ...

咁樣係好事,唔洗換呀
台灣月子中心d護士教本身30ml要掃一次風,我呀仔都係嗝好大聲,你聽到都覺得好爽個隻,呀仔每次一嗝,其他媽媽聽到都會笑
證明樓主掃風掃得好好,bb無咁易脹氣
掃完很啜即係排曬氣,如果無排到bb反而唔會再啜
再大大下就會越ur越少,依完我呀仔3個月可以一口氣飲完再打個大嗝

別墅

uckukuku 發表於 21-3-12 00:29
初生胃仔細,力氣又唔好,用咩牌子都好難一口氣飲到底... 佢ur到同埋ur完肯繼續啜已不錯,所謂防入風奶樽都 ...

係、果d奶樽好貴、可以慳返^^

別墅

VivianWsy 發表於 21-3-12 14:33
咁樣係好事,唔洗換呀
台灣月子中心d護士教本身30ml要掃一次風,我呀仔都係嗝好大聲,你聽到都覺得好爽個 ...

我仲擔心佢ur太多添^_^

首頁

尾頁

跳至