想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

舊年六月驗到有懷孕,去到8,9 weeks 自然流產咗,之後睇中藥再自然試咗半年都冇消息,去睇醫生,醫生開咗排卵藥俾我,因我有多囊,經期唔準,叫我試兩個cycle先
上個月食第一個cycle,用紅d每日check, 發覺每日既紅d都好深色,都有50%深,以前係唔會日日都深色。day 15 變深粗排卵,之後day 27 用綠d驗到有淺控,紅d深粗,clearblue 好快驗到bingo, 念住等多一星期睇下綠d有冇再加深,去到day 31綠d 有40%深,但之後每日check轉淺,直到day 36 出血黎咗m.....好驚,原本book咗四日後見醫生,點知就黎咗m, 其實我應該係化學懷孕? 我到底係黎m定流產咗......? 如果係黎m,咁即係day 3 開始要再食下個cycle排卵藥?如果流產咗,咁今個月係咪應該要停藥?打診所問姑娘一個答食之前驗咗冇孕就照食,另一個姑娘就話先停藥,等到星期一見完醫生之後先決定。。

想問各位有食排卵藥經驗既jm有冇試過呢個情況?其實食完之後bingo既多唔多呢?曾經聽過食排卵藥會令內膜變薄,不利著床,咁即係雖然有排卵但最後會著唔到床,咁仲應唔應該繼續食呢....

複式洋房

Tratra00 發表於 21-3-20 14:12
舊年六月驗到有懷孕,去到8,9 weeks 自然流產咗,之後睇中藥再自然試咗半年都冇消息,去睇醫生,醫生開咗排 ...

見完醫生再決定啦

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊