自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

畀面勳章

我都唔知可以點?! 每晚半夜4點左右,佢(我估佢大約3-4歲)就會開始大聲喊大聲叫! 超級大聲!! 我完全冇覺好訓。 佢大喊大叫佢亞媽就同佢鬥大聲喺度鬧佢,次次都嘈起碼半個鐘。有時我哋直頭俾佢哋嘈到成家醒晒,第二日冇晒精神咁樣返工返學。 有時佢哋又兩公婆鬧交鬧通霄。 真係人都癲。
我已經因為長期睡眠不足搞到而家生蛇。成個月都未好番。
我都唔知可以點做。好痛苦!

公爵府

牛年勳章

bowling2004 發表於 21-3-25 10:58
我都唔知可以點?! 每晚半夜4點左右,佢(我估佢大約3-4歲)就會開始大聲喊大聲叫! 超級大聲!! 我完全冇覺好 ...

會唔會係阿妹嚇親,半夢發惡夢喊醒?或者瞓到半夜肚餓要飲奶?唉 晚晚冇覺好瞓真係人都癲!街坊街里唔通晚晚報警咩?
至於我和我家,我們必定事奉耶和華。(書24:15)

公爵府

2024年龍年勳章

好鄰居真係可遇不可求,希望個女仔快啲大啦

rainbowchuuu3    發表於 21-3-25 12:08

水晶宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

3M耳塞

子爵府

2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆 bowling2004 的帖子

其實你可以報警, 真係會有警察來...
你可以話擔心小朋友安全之類.....

等對方家長, 自己控制一下
以馬內利, 神與我們同在! :-D  :-D

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

其實係咪虐兒?喊得咁勁!

男爵府

叫佢阿媽煲d竹庶水佢飲

珍珠宮

可能個女仔見鬼

用戶要求終止服務

牛年勳章

半夜 4 點喊咁大聲,阿媽又大駡,唔似 BB 飲夜奶,call 管理處關心吓佢,橫掂都嘈醒咗。希望之後可以改善。
未經許可,請勿轉載

珍珠宮

回覆樓主:

小朋友半夜喊醒唔出奇,但個大人無理由半夜咁樣鬧女。
我仔細個都有夜驚,去到4歲先好返啲,我同爸爸抱下佢,等佢自己喊到咁上下會停。
但你住隔離左右就慘啲。

公爵府

平平無奇2 發表於 21-3-25 11:06
好鄰居真係可遇不可求,希望個女仔快啲大啦

早10年前,樓下單位阿媽晚晚睇功課罵仔,罵到停課前,心裡算一下,10年6 歲,10年後16歲仲可以被阿媽罵到整幢大廈都聽到,真係crazy family
恭賀新禧,迎春接福!

公爵府

2024年龍年勳章

Mrs.Chan 發表於 21-3-25 11:26
早10年前,樓下單位阿媽晚晚睇功課罵仔,罵到停課前,心裡算一下,10年6 歲,10年後16歲仲可以被阿媽罵到 ...
我樓上違規養狗,一個星期跑幾日狗,一跑就幾個鐘,仲不斷有只狗做旁述

男爵府

bowling2004 發表於 21-3-25 10:58
我都唔知可以點?! 每晚半夜4點左右,佢(我估佢大約3-4歲)就會開始大聲喊大聲叫! 超級大聲!! 我完全冇覺好 ...

其實可以搵管理處同佢地溝通下,零晨四點小朋友喊應該都係嚇親或發惡夢,個阿媽都應該哄個小朋友唔好喊仲甘惡罵佢咪仲喊得仲勁

公爵府

平平無奇2 發表於 21-3-25 11:31
我樓上違規養狗,一個星期跑幾日狗,一跑就幾個鐘,仲不斷有只狗做旁述
...

我的屋苑可以養狗狗,狗主都控制到狗狗,無咩麻煩嘢,但樓上單位養咗隻仔,由朝跑到半夜2,3點,不停由客飯廳睡房來回跑,狗主養狗都教得到隻狗,樓上單位唔識教就唔好生啦
恭賀新禧,迎春接福!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

管理處會唔會帮到?晚晚清晨4點,都真係好難捱

公爵府

牛年勳章

櫻花公主 發表於 21-3-25 11:21
叫佢阿媽煲d竹庶水佢飲

竹庶水?

男爵府

Carol999 發表於 21-3-25 11:45
竹庶水?

細路仔燥熱夜晚好多時醒

公爵府

牛年勳章

櫻花公主 發表於 21-3-25 11:47
細路仔燥熱夜晚好多時醒

哦~~ 係喎!我細個成日食薯片餅乾,阿媽就煲竹庶水我地飲

珍珠宮

回覆樓主:

好慘!我隔離搬咗家人入黎,又係日日喊,比你好彩,佢係 4 p.m. ,都已經好煩

珍珠宮

應該唔止你一家被嘈醒受影響,同管理處講吓,八下仲有冇人投訴過,問吓可以點處理。
另外試吓用耳塞,我超醒瞓成日被嘈醒,耳塞真係幾有用

首頁

尾頁

跳至