自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

經常同啲同學媽媽群,玩玩下就會自動分開!有咩原因會係咁?

水晶宮

畀面勳章

asd456 發表於 21-4-4 16:05

唔出奇,有時傾落一段時間可能覺得唔啱傾或唔啱咀形都會分開/退出

公爵府

人就會有小圈子
傾得埋咪一齊玩
傾唔埋咪唔約
好正常

珍珠宮

回覆樓主:

好難 永不分離

大宅

同年同月同日出世嘅媽媽谷最易有呢個情況,頭半年都會勁傾計同聚會,但2年後個谷就會靜到跌落whatsapp 谷底

大宅

靚豬豬 發表於 21-4-4 16:10
唔出奇,有時傾落一段時間可能覺得唔啱傾或唔啱咀形都會分開/退出
...

正常不過嘅事

水晶宮

其實有乜所謂,唔同班,小朋友唔一齊玩,咁家長又唔會太深入認識,所以唔keep住聯絡,一啲都唔出奇

水晶宮

vaniceda 發表於 21-4-4 16:16
同年同月同日出世嘅媽媽谷最易有呢個情況,頭半年都會勁傾計同聚會,但2年後個谷就會靜到跌落whatsapp 谷底 ...

媽媽谷通常小朋友上咗小學,開始忙就唔會keep

珊瑚宮

所有野都唔會天長地久

男爵府

會呀,總會有啲人鐘意搞分化,又自己另組小圈子,所以我自己都好少主動搵媽媽群,某幾個夾到時間既,又講到一兩句,咪見下面,大家小朋友玩下

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

話就話成班媽媽,事實係係成班女人聚埋一齊好難當中冇三姑六婆講下是非,私底下比較,又或者有媽媽A頂唔順媽媽B啲缺點,炫富,曬命咁,有啲俾講政治既關係會更敏感,都係果句,合則來,不合即撇

男爵府

你可以玄d咁諗緣份冇咗就冇咗,人唔同年齡唔同時間都有唔同嘅朋友,真正長久嘅朋友係好難得嘅知己

大宅

回覆 asd456 的帖子

正常丫~ 女人堆就最麻煩, 多事非, 又小氣, 自己係女人都咁話~

水晶宮

會呀,唔啱玩就會疏遠

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

大家步伐不一致……
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

vaniceda 發表於 21-4-4 16:16
同年同月同日出世嘅媽媽谷最易有呢個情況,頭半年都會勁傾計同聚會,但2年後個谷就會靜到跌落whatsapp 谷底 ...

Yes, 40-50個媽媽,個個住唔同區, 約出嚟好麻煩。寧願date返同區嘅媽媽。

首頁

尾頁

跳至