自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

https://yns.page.link/T7eGR?soc_src=unv-sh&soc_trk=wa

【星島日報報道】李克勤為無 節目《聲夢傳奇》擔任主理人,前晚在特備節目《聲夢前傳》中,克勤與15名參賽者及主持人森美現身外,還有新上任副總經理的曾志偉。雖然李克勤出道30多年,但對於一班年輕的參賽者來說,可謂相當陌生。克勤出場時,15歲的詹天文即問旁邊的參賽者︰「邊個 ?」對方回應謂李克勤後,詹天文坦言真是不認識。而現年14歲的姚焯菲在鏡頭前表示:「我認得他的樣,但不知道叫甚麼名,當他介紹自己時,我記得爸爸原來經常聽他的歌。」

係咪唔係香港讀書架?而家d小五音樂堂都教唱紅日喎。

用戶要求終止服務

牛年勳章

IQ 題好好笑
未經許可,請勿轉載

男爵府

所以我覺得 d 歡呼拍手聲好假

wcpcelia    發表於 21-4-8 10:59

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

大笨鐘 發表於 21-4-6 20:05
IQ 題好好笑

Gigi問克勤有冇周深電話都搞笑,我覺得佢應該問,你會唔會請埋周深落黎一齊幫手做奶爸仲好,仲有睇頭呀

日本の平安を祈ります

珍珠宮

梁阿太 發表於 21-4-6 20:07
所以我覺得 d 歡呼拍手聲好假

其實有個參賽者係唱飛花, 甘冇奶油唔識李克勤喎
日本の平安を祈ります

子爵府

就算唔識都應該做好功課了解,我覺得好冇禮貌。

用戶要求終止服務

牛年勳章

kk80400 發表於 21-4-6 20:12
其實有個參賽者係唱飛花, 甘冇奶油唔識李克勤喎

有 d 參賽者識,有 d 唔識,有 d 外國返嚟,唔識好平常~
未經許可,請勿轉載

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

哪怕再過多十、廿年後, 李克勤都依然有識, 但呢班所謂星夢, 可能出年已經無人記得

子爵府

回覆樓主:

其實,就算真人show嘅節目,都有稿跟,make same noise ,唔使咁認真。唔熟悉都唔出奇,但一嘢就問邊位,仲影倒仲播埋出街,有幾真?!

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

十幾歲嘅年青人,唔識都好正常。

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

成班假到呢,克勤一出場,個個好似見到大明星咁,狂拍手狂呼叫,點知轉頭竟然話唔識李克勤,如果真係唔識,咁人地一入嚟,班友就咪好似花癡咁啦

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

solim 發表於 21-4-6 20:14
就算唔識都應該做好功課了解,我覺得好冇禮貌。

係堅無禮貌,有心入行做歌手,認識其他歌曲,歌手係必要既事,唔明佢地成班好似柴娃娃玩遊戲咁,覺得自己好勁,真係那來的勇氣

翡翠宮

畀面勳章

uhtcl2006 發表於 21-4-6 20:42
係堅無禮貌,有心入行做歌手,認識其他歌曲,歌手係必要既事,唔明佢地成班好似柴娃娃玩遊戲咁,覺得自己 ...

新生代好多都自視過高,禮貌呢家野冇左好耐,其實講得唔好聽係「唔襟撈」
日日是好日

水晶宮

mother904 發表於 21-4-6 20:45
新生代好多都自視過高,禮貌呢家野冇左好耐,其實講得唔好聽係「唔襟撈」
...

係,我覺得做邊行都好,識尊重人人地先會尊重你

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

kk80400 發表於 21-4-6 20:10
Gigi問克勤有冇周深電話都搞笑,我覺得佢應該問,你會唔會請埋周深落黎一齊幫手做奶爸仲好,仲有睇頭呀 : ...

請周深嚟?係就好喇
但。。。黃人好憎大陸人㗎喎,會唔會借d意整蠱深深㗎?
仲係森尾做主持的話,都係唔好囉

珍珠宮

齊蔭位女參賽者話好鐘意周深,問李克勤可否攞周深簽名,果然識貨

翡翠宮

畀面勳章

hohoho2013 發表於 21-4-6 20:47
請周深嚟?係就好喇
但。。。黃人好憎大陸人㗎喎,會唔會借d意整蠱深深㗎?
仲係森尾做主持的 ...

係呀,千奇唔好嚇親深深
日日是好日

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

uhtcl2006 發表於 21-4-6 20:40
成班假到呢,克勤一出場,個個好似見到大明星咁,狂拍手狂呼叫,點知轉頭竟然話唔識李克勤,如果真係唔識, ...

係囉,真係怪

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

uhtcl2006 發表於 21-4-6 20:42
係堅無禮貌,有心入行做歌手,認識其他歌曲,歌手係必要既事,唔明佢地成班好似柴娃娃玩遊戲咁,覺得自己 ...
一個2個「技安」上身
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

用戶要求終止服務

牛年勳章

InkCartridge 發表於 21-4-6 20:34
十幾歲嘅年青人,唔識都好正常。

阿仔唱過紅日,佢好勉強講得出李克勤
未經許可,請勿轉載

首頁
12345...6

尾頁

跳至