心聲留言

跳至

首頁

尾頁

男爵府

面對已讀不回既人,有時都會很燥底
有時都會覺得,如果話題你答不上咀,你已讀不回我真係唔會太介意,
但有時中學同學聚會問左出唔出席
又已讀不回,個個人問幾次都係甘,
個下真心覺得燥,已經唔係第一次,
我覺得甘既行為已經超出我既底線,
真係好冇禮貌亦都唔識尊重別人
其實係佢心目中,我地係咪已經去到唔重要既階段

瑪瑙宮

你加多个 remarks, 出席請回覆. 已讀不回就係唔出席喇.

ChloeBiluku_FB    發表於 21-10-4 09:29

男爵府

Nancy20090615 發表於 21-4-9 11:48
你加多个 remarks, 出席請回覆. 已讀不回就係唔出席喇.

其實唔止我一個人問,同group既朋友都有問,每個人都問左幾次,全都是以讀不回,所以我地都湊定左,以後問一次就算,唔答直接當佢唔黎,因為唔止一次係甘樣架啦,冇可能次次都要甘就佢

瑪瑙宮

cpycpyhelen 發表於 21-4-9 11:53
其實唔止我一個人問,同group既朋友都有問,每個人都問左幾次,全都是以讀不回,所以我地都湊定左,以後問 ...

根本就要咁喇. 同埋, 多數唔答 = 唔黎, 唔使問完又問.

ChloeBiluku_FB    發表於 21-10-4 09:29

男爵府

Nancy20090615 發表於 21-4-9 12:15
根本就要咁喇. 同埋, 多數唔答 = 唔黎, 唔使問完又問.

其實我呢個朋友諗野係好負面既,有時我地都想約佢出黎開解下諗住多啲人可以分散下佢注意力,等佢唔好諗埋一邊,但次次都係甘,我地都有啲心淡,所以黎緊都會係唔答就當佢唔出啦

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

cpycpyhelen 發表於 21-4-9 10:09
有時都會覺得,如果話題你答不上咀,你已讀不回我真係唔會太介意,
但有 ...
會唔會你地關係上出左問題呢?

男爵府

20150618bb 發表於 21-4-9 17:07
會唔會你地關係上出左問題呢?

其實冇,佢本身性格都係甘
佢自己本身好負面,咩都諗埋一邊
有時都會想約佢出黎了解近況
開解下佢,但佢就經常已讀不回
但我哋都有家室同小朋友,真係好難隨時隨地陪到佢,可能溝通小左,但又未至於關係變差個隻

公爵府

回覆 cpycpyhelen 的帖子

好人唔易做, 你願意幫, 人地唔願接受就算, 始終每個人都要為自己的人生負責任

男爵府

小圓圓 發表於 21-4-9 22:38
回覆 cpycpyhelen 的帖子

好人唔易做, 你願意幫, 人地唔願接受就算, 始終每個人都要為自己的人生負責任 ...

都明白,有時都知係白操心

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

cpycpyhelen 發表於 21-4-9 10:09
但有 ...

你指嘅係ws group? 沒回覆即代表唔參加,唔知你群組多唔多人,一般都唔會專登覆話唔參加,通常有興趣參與先會講嘢

男爵府

mariefish 發表於 21-4-10 01:19
你指嘅係ws group? 沒回覆即代表唔參加,唔知你群組多唔多人,一般都唔會專登覆話唔參加,通常有興趣參與 ...

係呀,其實個group得5個人咋

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

cpycpyhelen 發表於 21-4-9 17:20
其實冇,佢本身性格都係甘
佢自己本身好負面,咩都諗埋一邊
有時都會想約佢出黎了解近況

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

cpycpyhelen 發表於 21-4-10 08:39
係呀,其實個group得5個人咋

有啲人係好得意唔鍾意覆ws, 或者傾完一大輪覆你:哦/嗯/噢,都唔緊要呀,重點係調返轉頭你咁做,佢哋又會好介意嗰吓就唔係幾好囉

男爵府

mariefish 發表於 21-4-10 14:19
有啲人係好得意唔鍾意覆ws, 或者傾完一大輪覆你:哦/嗯/噢,都唔緊要呀,重點係調返轉頭你咁做,佢哋又會 ...

都係,不過都會覺得去定唔去都係一句姐,
真係有甘難咩

翡翠宮

cpycpyhelen 發表於 21-4-10 16:12
都係,不過都會覺得去定唔去都係一句姐,
真係有甘難咩

咁可能佢好忙,下次唔洗專登問佢去唔去,你都話佢不嬲好負,可能心情唔好呢

男爵府

mariefish 發表於 21-4-10 22:29
咁可能佢好忙,下次唔洗專登問佢去唔去,你都話佢不嬲好負,可能心情唔好呢
...

咁佢長期都會心情唔好

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

mariefish 發表於 21-4-10 01:19
你指嘅係ws group? 沒回覆即代表唔參加,唔知你群組多唔多人,一般都唔會專登覆話唔參加,通常有興趣參與 ...
冇錯,我不嬲係咁理解,唔覆即係唔參加,以前我有個 group 同一個人就問好多次,真心覺得煩,所以已經退咗 group

首頁

尾頁

跳至