自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章

旅發局推出「賞你住」計劃, 市民在本地消費滿800元,可換取500元酒店住宿優惠,今日(9日)10時起市民可憑收據直接向參與酒店預訂。惟記者10時許進入計劃網頁,只顯示「服務無法使用」。海洋公園萬豪酒店、銅鑼灣智選假日酒店稱優惠名額已滿。

局方指計劃受到市民熱烈歡迎,活動網站不能進入,現正復修,市民可直接聯絡「賞你住」參與酒店預訂,並可根據以下參與酒店名單直接聯絡酒店預訂住宿計劃。

https://topick.hket.com/article/2927433/%E3%80%90%E8%B3%9E%E4%BD%A0%E4%BD%8F%E3%80%91%E6%97%85%E7%99%BC%E5%B1%80%E3%80%8C%E8%B3%9E%E4%BD%A0%E4%BD%8F%E3%80%8D%E7%B6%B2%E7%AB%99%E4%BB%8A%E6%97%A5%E6%8E%A8%E5%87%BA%E5%8D%B3%E8%A6%81%E4%BF%AE%E5%BE%A9%E3%80%80%E5%B8%82%E6%B0%91%E9%A0%88%E7%9B%B4%E6%8E%A5%E8%81%AF%E7%B5%A1%E9%85%92%E5%BA%97%E9%A0%90%E8%A8%82%E3%80%90%E9%99%84%E9%85%92%E5%BA%97%E5%90%8D%E5%96%AE%E3%80%91?mtc=10012

大宅

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

已直接放棄

大宅

點解唔早一日公佈詳情

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

子爵府

2024年龍年勳章

hotungtung23 發表於 21-4-9 12:26
點解唔早一日公佈詳情

好似搶演唱會飛咁
唔知有幾多人成功book到呢?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

回覆樓主:

賞你鬧
放下自在

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Joey8 發表於 21-4-9 12:19
已直接放棄

係呀 其實都係平500蚊,又唔係唔洗錢,仲要甘辛苦,我入到去,見佢比d資料我,仲要打去酒店先可以cf到,跟手打去酒店,打咗幾次都唔通,就放棄。
日本の平安を祈ります

複式洋房

星洲炒米 發表於 21-4-9 12:04
旅發局推出「賞你住」計劃, 市民在本地消費滿800元,可換取500元酒店住宿優惠,今日(9日)10時起市民可憑 ...

算把啦!一早打去都話冇房了

子爵府

2024年龍年勳章

cattz288 發表於 21-4-9 12:51
賞你鬧

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

kk80400 發表於 21-4-9 12:54
係呀 其實都係平500蚊,又唔係唔洗錢,仲要甘辛苦,我入到去,見佢比d資料我,仲要打去酒店先可以cf到,跟 ...

有啲真係減完$500唔需要俾,不過一定仲難搶,我其實之前已經book左四季,可以免費取消,諗住今日價錢一樣減$500都唔錯,點知佢加左價,減完仲貴過我上次訂
之後上去個網站睇下仲有冇其他筍野選擇,點知入極都入唔到,所以算。

伯爵府

2024勳章

cattz288 發表於 21-4-9 12:51
賞你鬧

大宅

ChungPang 發表於 21-4-9 12:56
算把啦!一早打去都話冇房了

水晶宮

2024勳章

旅發局唔係第一次甩辘了
上次過新年都係,唔記得搞咩活動了,也是網站崩潰
IT人才真係咁難搵?

公爵府

2023年兔年勳章

czl115 發表於 21-4-9 18:03
旅發局唔係第一次甩辘了
上次過新年都係,唔記得搞咩活動了,也是網站崩潰
IT人才真係咁難搵?

ㄧ般都係資源欠缺嘅問題,根本就係唔够容量,又唔肯俾錢加。

官僚制度下,無人會將事實上報。當唔知。

伯爵府

虎到金來勳章

我女話間間酒店都有唔同做法,有啲要打去酒店book 有啲上網book 有啲要入優惠碼咁book 但當佢知道時已太遲心儀嘅全部Full晒
在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

子爵府

2024年龍年勳章

hhmum 發表於 21-4-10 00:11
我女話間間酒店都有唔同做法,有啲要打去酒店book 有啲上網book 有啲要入優惠碼咁book 但當佢知道時已太遲 ...

係, 好快已冇晒

首頁

尾頁

跳至