美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

求教哪款家用美容儀可導入導出,保濕,去皺和提升好?我想清黑頭,減輕額頭紋, 保濕和提升下嘴角,有無家用美容儀介紹?

男爵府

回覆樓主:

想知

民房

回覆樓主:

導入好多機都得,甚至淘部超聲波都得,導出實際冇呢樣野,鏟皮去角質,負氣壓吸力吸出污糟野都有,想家用機可以提升拉提好難,射頻做密d keep住下都ok,家用hifu效果做完1次都有少少貼d但keep唔耐,都係要勤力做,個人覺得自己搽嘅產品護膚習慣比較重要

大宅

回覆 傻姊姊 的帖子

多謝你意見!咁Hifu和RF系功效上有咩分別?

民房

bonbon16 發表於 21-4-10 17:01
回覆 傻姊姊 的帖子

多謝你意見!咁Hifu和RF系功效上有咩分別?

RF係Radio frequency射頻簡稱, 一般射頻係藉著提升不同皮層温度改善各種問題,做緊緻的話主要藉著相對温度刺激皮膚以增加膠原達至緊實效果,當然理論上係可以,但生唔生,生幾多都好睇年齡體質,況且絕對唔會做完20分鐘就咁生左出黎,個人覺得RF比較適合作為日常保養,除非去到好高能量或集中能量的射頻,比如說thermage。而Hifu係聚焦性的超聲波,集中燒熱皮下不同皮層的每1點,令該膠原收縮,理論上達皮下拉提。

大宅

回覆 傻姊姊 的帖子

多謝你,你解釋得好清楚!可以推介下哪款RF機好用嗎?

別墅

bonbon16 發表於 21-4-9 23:21
求教哪款家用美容儀可導入導出,保濕,去皺和提升好?我想清黑頭,減輕額頭紋, 保濕和提升下嘴角,有無家 ...

我用緊宙斯二代,皮膚明顯好左好多。但真係要keep住做先見到效果

別墅

傻姊姊 發表於 21-4-10 16:54
導入好多機都得,甚至淘部超聲波都得,導出實際冇呢樣野,鏟皮去角質,負氣壓吸力吸出污糟野都有,想家用機 ...

家用 HIFU 我都試過真係無咩用喎

民房

bonbon16 發表於 21-4-10 21:07
回覆 傻姊姊 的帖子

多謝你,你解釋得好清楚!可以推介下哪款RF機好用嗎? ...

其實好多RF都係大同小異架咋,唔會貴得去邊,如果唔熟行,建議買返大牌子會比較確保真正係射頻而唔係發熱線,並且合乎安全規格,睇清楚安全使用方法就ok,比如Tripollar / JUJY這些品牌。但係最緊要有時間勤力做,正如我個人比較懶,成屋儀器都冇用,好皮膚始終係保養返黎,如果有做足早晚日常護膚,用嘅產品好,其實搽嘅時候慣性按下,比一兩星期先做1次機更實際。

複式洋房

求教哪款家用美容儀可導入導出,保濕,去皺和提升好?我想清黑頭,減輕額頭紋, 保濕和提升下嘴角,有無家 ...

嘴角提升有啲難度 或者可以試吓 Botox?

水晶宮

如果要一機有晒 呢d function 咪yaman
佢最新有部 叫 MAX

但我比較想針對法令紋,所以買左 bloom red
不過佢冇導入導出
Bloom red 有臨床數據針對法令紋
一星期5次,每次6分鐘
好似有ddd 料到

買美容機要考慮自己係咪可以勤力用
唔係買左當用左
如果懶,就出去做醫美了

大宅

多謝咁多位的意見!