自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

最近係網上見到呢個蔬果汁斷食法, 見話可以減磅之餘仲可以排毒, 好似好吸引. 有冇JM 試過? 如果有試過, 可唔可以分享一下感覺如何??

琥珀宮

ntk_mami 發表於 21-4-15 11:50
最近係網上見到呢個蔬果汁斷食法, 見話可以減磅之餘仲可以排毒, 好似好吸引. 有冇JM 試過? 如果有試過, ...

咁食法好寒,加少少薑汁

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

我前年11月完成60日蔬果汁斷食法,一共減咗20磅,老實講當中你忍唔忍到口60日,除咗蔬果汁同水,所有其他嘢都唔食得,係一個好大嘅問題,斷食期間,你可能喺頭十日裏面出現頭痛嘔心嘅情況,另外我到斷食30日開始有甩頭髮嘅情況,真係減到但係我首先瘦嘅竟然係胸部, 原本唔多豐滿嘅我爭啲變成飛機場

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

減完之後正常食番嘢,我都比之前食少咗,多菜少肉,碳水化合物都食少咗,但係我反彈得好快,四個月左右就開始反彈,唔夠半年我已經肥番十幾磅, 我有問過米奇,佢哋話其實瘦咗之後,就應該養成每日去做運動嘅習慣,去保持返自己嘅成果,如果仍然都係完全唔旭,其實就要諗一諗要唔要開始啦。。

男爵府

最近係網上見到呢個蔬果汁斷食法, 見話可以減磅之餘仲可以排毒, 好似好吸引. 有冇JM 試過? 如果有試過, ...

我早餐呢就正常食嘅,下午同晚上就飲蔬果汁.而家大概七日到啦輕咗六磅.蔬果汁有落薑又冇乜頭暈喎,不過就肚餓囉,每日都enjoy早上果一餐囉,一定堅持到嘅。

珍珠宮

虎到金來勳章

tiger. 發表於 21-4-15 20:09
我早餐呢就正常食嘅,下午同晚上就飲蔬果汁.而家大概七日到啦輕咗六磅.蔬果汁有落薑又冇乜頭暈喎,不過就 ...

我睇返自己個紀錄,我頭七日淨係飲蔬果汁,都只不過係輕咗三磅, 我搾蔬果汁一樣有落薑而且份量唔少㗎,我本身幾鐘意薑味,你可以正常食早餐,咁都可以輕6磅,真係好叻。。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

SARIDON 發表於 21-4-15 19:54
減完之後正常食番嘢,我都比之前食少咗,多菜少肉,碳水化合物都食少咗,但係我反彈得好快,四個月左右就開 ...

你好勁,真係完成到60日,我有留意米奇fb,只係一直未有決心,或可好似另一jm咁,試下晚上飲汁,我相信效果慢但起碼自己有機會做到,60日我真係頂唔到。

男爵府

SARIDON 發表於 21-4-15 20:11

我睇返自己個紀錄,我頭七日淨係飲蔬果汁,都只不過係輕咗 ...

因為我140磅、會落得快啲㗎。

男爵府

SARIDON 發表於 21-4-15 20:11

我睇返自己個紀錄,我頭七日淨係飲蔬果汁,都只不過係輕咗 ...

有冇加苦瓜,消脂快啲哚不過唔係個個啱飲。

珍珠宮

虎到金來勳章

tiger. 發表於 21-4-15 20:42
有冇加苦瓜,消脂快啲哚不過唔係個個啱飲。

我有加過白苦瓜。。60日咁長,乜嘢蔬果都有試過。。

珍珠宮

虎到金來勳章

tiger. 發表於 21-4-15 20:40
因為我140磅、會落得快啲㗎。

我當時好似132磅左右起步
我依家126磅

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

SARIDON 發表於 21-4-15 19:48
我前年11月完成60日蔬果汁斷食法,一共減咗20磅,老實講當中你忍唔忍到口60日,除咗蔬果汁同水,所有其他嘢 ...

我反而最想減胸呀!
之前日日游水,成身尤其肚腩都減到,唯獨胸減唔到 (emoji)

門常開    發表於 21-4-16 11:44

大宅

回覆樓主:

我都有留意到,想問下d蔬菜未煮就咁整汁,會唔會好難飲 我都想開始試,但又驚反彈,同埋覺得自己唔會長期咁飲法。

珍珠宮

我上年8月中開始用左60日完成蔬果汁共減咗35磅,我體重冇反彈,現在再瘦多8磅,我目標再減多15磅就收工

門常開    發表於 21-4-16 11:45

男爵府

我試過,我個人覺得效果幾好,個肚腩真係扁曬,皮膚都冇咁乾,成個人好refresh, 我嗰時係一日飲6支,主要係菜汁,因果汁多甜,所以主要飲菜汁,如餓係飲一支有杏仁成份的果汁,飽肚的,所以又唔覺要捱餓 。完成療程後,再正常食返三餐,你係會唔想食,會覺得好油膩,只食幾口,你都覺得飽。

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

hunglingwai 發表於 21-4-15 22:03
我上年8月中開始用左60日完成蔬果汁共減咗35磅,我體重冇反彈,現在再瘦多8磅,我目標再減多15磅就收工:wi ...

你好勁呀 , 想問吓你係用咩蔬果整果汁?

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

qq6a 發表於 21-4-15 22:05
我試過,我個人覺得效果幾好,個肚腩真係扁曬,皮膚都冇咁乾,成個人好refresh, 我嗰時係一日飲6支,主要 ...

想問吓你用咩蔬果點整蔬果汁? 好想一試 thx

伯爵府

SARIDON 發表於 21-4-15 19:48
我前年11月完成60日蔬果汁斷食法,一共減咗20磅,老實講當中你忍唔忍到口60日,除咗蔬果汁同水,所有其他嘢 ...

甩頭髮呢下好大獲

大宅

我試咗30日減咗10磅,之後就正常飲食,減完一到依家5個月肥番5磅。我最經常用節瓜,因為性平,其他瓜類都係寒涼。我來來去去都係飲嗰幾款

1.甘筍+節瓜+蘋果+薑
2.甘筍+節瓜+紅菜頭+蘋果+薑
3.甘筍+青瓜+芹菜+藍梅+薑
4.甘筍+節瓜+梨+薑
5. 甘筍+節瓜+三色椒+蘋果+薑

男爵府

雜菜湯得唔得,蔬菜渣汁我頂唔順

首頁

尾頁

跳至