自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

唔好笑我 我真係好怕打針,點解怕我也說不上來,但細個也要幾個人捉我先同我打到針,大左生女去到產房,怕的不是陣痛,是怕打針抽血。
但我鼓起勇氣book左打疫苗了,兩個好姐妹也一起打,其中一個也怕打針,所以約埋一齊防止自己臨陣退縮。
約的是復必泰,朋友選的,求求打完的jm安慰下我唔係好痛,唔係打好入,好快過,我而家已經開始驚緊

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

seaman1982 發表於 21-4-15 16:16
唔好笑我 我真係好怕打針,點解怕我也說不上來,但細個也要幾個人捉我先同我打到針,大左生女 ...

聽我先生講支針好幼,好快打完,唔覺打咗

你為咗自己為咗其他人,乜都唔使驚
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜

大宅

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

放鬆心情,深呼吸,望下其他野分散自己注意力...又或者塞住一邊耳仔聽住歌

公爵府

牛年勳章

回覆樓主:

打的時候姑娘會捏起你手臂舊肉再吉支針入去,唔痛的。

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

你好叻

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

伯爵府

支針幼到髮絲咁,一啲感覺都無,到時望住打針姑娘,睇吓佢對眼大唔大,靚唔靚,番嚟話我知(如果係哥仔,更加要落力睇清楚)

我打咗,定曬,唔使比類似的今日29歲那種個案連累

別墅

牛年勳章

我都好怕打針 加油!

子爵府

BK Milk勳章

唔好笑我 我真係好怕打針,點解怕我也說不上來,但細個也要幾個人捉我先同我打到針,大左生女 ...

唔洗咁驚
打針時,唔好望住就ok.
真係打左都唔知,好似比人碰一下咁咋

珍珠宮

我話俾你知,我都係超怕打針嘅。平時去私家打針我要求BB針,有時我都嗌痛。
今次打biontech,唔係呃你,真係冇痛同埋超快,我感覺到有嘢掂到皮膚果下(無痛),已經打完。

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

两秒就打完, 唔好望住支針,戴耳機聽音樂

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

別墅

回覆樓主:

我都好怕打針,流感針都要用噴鼻式,今次我係打科興,唔係講笑,真係一啲感覺都冇,唔係親身經歷過都唔知打針係可以唔痛既,到我打第二針果時,直情望實佢拮支針入去,真係唔痛,放心

子爵府

打的時候完全唔痛,放心!

珍珠宮

好快,少少酸,不用怕.
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

水晶宮

回覆樓主:

信我,打呢支疫苗嘅感覺細到你唔信,根本連少少痛的感覺都無。
我身邊有打的,個個都係咁講。

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

謝謝咁多位,你地每一個短短既留言對我來說都好重要!到真係打針果日,我一定要再拿這個post出來看多幾次!

用戶要求終止服務

牛年勳章

你 book 咗幾時?我都超怕打針,聽日打。
未經許可,請勿轉載

水晶宮

大笨鐘 發表於 21-4-15 20:08
你 book 咗幾時?我都超怕打針,聽日打。

下星期四。朋友果日放假。
我都想早D,唔駛我驚成個禮拜。
btw,你加油,打完上黎分享比我呀

首頁

尾頁

跳至