自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

男爵府

仲有七個月完約,工人話屋企等錢洗。想借40,000。會繼續續約,慢慢還。大家覺得可以點樣處理?

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

唔會借呀,借完走佬點算?

333s    發表於 21-4-15 20:25
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

侯爵府

一定唔借
lmy

男爵府

唔借!

禁止訪問

象牙宮

muimuiclor 發表於 21-4-15 20:16
仲有七個月完約,工人話屋企等錢洗。想借40,000。會繼續續約,慢慢還。大家覺得可以點樣處理?
...

通常工人借數字/ 2 + 有底押。
做什么用?

半年有多的薪。
我家人扮穷, 因此工人借不會几万。
有錢都不能外露。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

珍珠宮

...
唔借,太多喇,點還

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

屋企乜事要等錢洗

咁多一定唔借
根本還唔到

禁止訪問

子爵府

畀面勳章

...

我之前個工人,$500-$1000每個月都借,結果最後都走佬! $40000咁大條數我一定唔借。

水晶宮

絕對唔會借俾佢

男爵府

點解會考慮?冇可能借,太多例子,佢哋啲同鄉教佢哋,一定走佬

男爵府

...

仲洗問?

男爵府

借完,跟住搏你炒佢,跟住唔使還

男爵府

...

$3000以下我先考慮借,你諗下佢地边還到

禁止訪問

大宅

回覆樓主:

唔借~
你掉轉頭諗下,你老細會借畀你嗎?

大宅

回覆樓主:

餘下7個月糧都唔出都唔夠還,點借~我最多借1個月糧

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

...

唔借
問佢咩事
預佢借你地址借$,完約後有人上門追數
不要從別人的嘴裡去認識我

珊瑚宮

走路前指定動作。借财務借僱主
借爆
再博炒又多一萬

小心家中财物
玩具萬歲!

首頁