潮流時尚

跳至
[飾物] C or H 耳環

首頁

尾頁

複式洋房

有冇人同我一樣帶完Chanel or Hermes 耳環耳洞都會流血!唸住rose gold 會好啲,點知都係一樣!

我已經唔記得,耳洞發炎可以點樣處理

伯爵府

pingu_ar 發表於 21-4-18 10:50
有冇人同我一樣帶完Chanel or Hermes 耳環耳洞都會流血!唸住rose gold 會好啲,點知都係一樣!

我已經唔 ...

我耳仔敏感戴兩個牌子都冇問題呀

別墅

回覆樓主:

每次戴之前用消毒酒精綿抹下支耳針會好啲架!

wcpcelia    發表於 21-4-21 10:09

侯爵府

我以前帶chanel H 普通耳環都唔會敏感
但自從生完小朋友幾年冇帶,近排帶返(Valentino) 就痕 但一隻耳痕only

大宅

我以前帶chanel耳環帶多過一日都會耳腫同流血
要帶返幾日純銀先好返
但唔知係咪習慣左
依家連續幾日 chanel耳環耳仔都無事

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

回覆樓主:

係咪有用過首飾布抹過。呢d布有化學物質。用完首飾布抹完用紙巾再抹一下。
work hard PLAY hard

大宅

我已經唔 ...

我會呀,本身係易敏感耳仔,唔會日日戴,我無特別處理佢,抖返幾日就無事

伯爵府

試下戴之前抹少少cream落耳仔同支針
唔知邊位jm教過
我試左真係會舒服d

wcpcelia    發表於 21-4-19 15:11

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

抖返幾日就無事

大宅

H

大宅

我都係生完之後,戴親咩耳環都會發炎

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

我都係戴chanel會敏感。反而有幾對 mabelle 無敏感。

大宅

我已經唔 ...

我隻耳係一定要真金, 14k以上至唔敏感發炎,帶落耳一試就知。
帶完佢地都會敏感,只係比純銀時間慢,代表佢唔係真金,純銀我只能帶半日就痕,
佢地好d, 我可以帶到一整日,但就不能連續帶,我諗樓主隻耳應該同我一樣。
Rose gold但係咪14k以上成份既耳針同耳環?
有人教我試下查d指甲油落耳針阻隔金屬,但對我無用,因為我係要連耳環,我隻耳係貼住耳珠位都要真金,咪我都會耳珠敏感

首頁

尾頁

跳至