潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

別墅

Del

子爵府

gigik0909 發表於 21-4-20 14:00
話說小薯一名,初入坑跟呢位SA一路都ok, wt’s app佢想搵既野無論有無都會覆我,最近我終於配好哂貨等出袋 ...

邊間舖?等緊邊隻袋? 等左幾耐?

比我唯有直踩路舖搵佢

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

話說小薯一名,初入坑跟呢位SA一路都ok, wt’s app佢想搵既野無論有無都會覆我,最近我終於配好哂貨等出袋 ...

你想出咩?

近排配比推到好高。當時冇take offer,依家想出又未必出得返。落舖和sa好好傾下,如果近排真係難批,試下問唔問到差幾多或配咩容易d。細item好多都冇貨或留唔到。

多d落鋪,客氣溝通。
work hard PLAY hard

別墅

boolove2013 發表於 21-4-20 14:16
邊間舖?等緊邊隻袋? 等左幾耐?

比我唯有直踩路舖搵佢

Mini C等左差唔多兩個月

別墅

jenniferK 發表於 21-4-20 14:17
你想出咩?

近排配比推到好高。當時冇take offer,依家想出又未必出得返。落舖和sa好好傾下,如果近排真係 ...

因為我知而家出咩袋都要spending, 佢offer比我既係non-quota bag,我無問但我覺得要左既話唔多唔少都要扣少少spending,加上我真係無興趣所以turn down jor, 最慘既係我諗住搵佢睇下野,佢既回覆唔係好想我落去搵佢咁,話幫我睇下d野有無貨先⋯⋯⋯之後就無覆我啦

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

gigik0909 發表於 21-4-20 14:39
因為我知而家出咩袋都要spending, 佢offer比我既係non-quota bag,我無問但我覺得要左既話唔多唔少都要扣少 ...

唔好怕唔好意思,whatsapp真係約唔到咪照落鋪搵佢。面對面有時溝通好過文字表達估估下。
work hard PLAY hard

複式洋房

gigik0909 發表於 21-4-20 14:32

你要咩色呀

大宅

gigik0909 發表於 21-4-20 14:32

-

大宅

佢offer過俾你,應該都會再幫你搵,耐心等候你要咩色咩皮?有d好popular真係要爭

別墅

Kikiloklok5335 發表於 21-4-20 14:52
你要咩色呀

我同佢講唔要深色,想係金扣

別墅

Zztt 發表於 21-4-20 17:05
係咪已經講明咗幫你排?

佢話會幫我試,有岩色會話我知

wcpcelia    發表於 21-4-21 09:46

別墅

l_can_fly 發表於 21-4-20 18:14
佢offer過俾你,應該都會再幫你搵,耐心等候你要咩色咩皮?有d好popular真係要爭
...

其實我預左係要等,只不過有d無奈想搵佢買下其他野佢唔覆姐仲有我訂左既Jewellery已經到左,其實好想拎不過一拎埋就會變成好高配搞到我唔知點好

大宅

我同你一樣,配好哂貨,係2月中offer過一次袋,但唔啱,我要內縫,sa offer佐過外縫,試佐之後都係唔鍾意,所以turn down佐,到而家都未佐offer,只係話幫我留意緊,我中間都有落過去買過d濕碎野,大概萬幾蚊。

男爵府

gigik0909 發表於 21-4-20 19:02
其實我預左係要等,只不過有d無奈想搵佢買下其他野佢唔覆姐仲有我訂左既Jewellery已經到左,其實 ...

其實好睇你想點。
而家新舊客都比以前難拎袋,除非勁高配,而真正嘅大客,講真果句,佢地應該係超高配,因為呢啲大客去親買親都唔會理自己買咗啲乜或吓吓計住買咗幾錢。
2個月而家嚟講唔算好耐,如果你要靚色其實1-1而家亦未必得。睇吓你想繼續等吓先定點都要拎袋。你可以再等吓先,我自己覺得去鋪頭搵佢係最好嘅,因為有啲sensitive嘅話題面對面講會比較comfortable

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

gigik0909 發表於 21-4-20 14:39
因為我知而家出咩袋都要spending, 佢offer比我既係non-quota bag,我無問但我覺得要左既話唔多唔少都要扣少 ...

其實唔一定咩袋都要spending, 係會睇消費record 但唔等於扣spending... 最好落鋪都sa 溝通清楚
我4 月頭出mini c., 配夠數等左一星期就有offer 啦, 我之前從未出過qb, 係sa 正式幫我排mini c 之前sa 都有主動offer 我其他大熱non qb ,佢亦都無話會扣spending , 不過有提過會睇" 消費紀錄" 呢回事,所以我覺得最好落鋪同sa 溝通下先

公爵府

其實最近我SA都好無奈話好少嘢賣,佢話收到上面通知預嚟緊幾個月都冇乜貨,因為法國lockdown, 不過我估又唔係咩都冇嘅,比平時慢啲啦,配好等幾個月嘅大有人在,我又覺得暫時唔使太擔心嘅。
至於SA態度轉變,正如其他JM講,你都係落鋪搵佢面對面傾吓,有時whatsapp表達唔到語氣,自己可能都會諗多咗

別墅

多謝咁多位jm,我決定下星期直接去搵佢

wcpcelia    發表於 21-4-21 09:51

子爵府

gigik0909 發表於 21-4-20 20:59
多謝咁多位jm,我決定下星期直接去搵佢

等你好消息

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章

第一個qb? 配1.5夠就差不多了, 自年尾開始..... sa幫緊你, 佢比左咩野nqb? 有時比個nqb是hot items, 靚色都會要!
◕順其自然啦~♥ ◕

大宅

kekka 發表於 21-4-21 09:13
第一個qb? 配1.5夠就差不多了, 自年尾開始..... sa幫緊你, 佢比左咩野nqb? 有時比個nqb是hot items, 靚色 ...

想問如果已經出過一個 qb, 之後的 qb ratio大約要幾多 ?

首頁

尾頁

跳至