6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問大家bb屙黃色水水地既便便係正常嗎?bb而家8個月多,冇啦啦連續幾日都係屙呢啲屎唔知係咪吽牙仔?一日只係屙一至兩次,見佢屙完都冇唔舒服,肯玩肯食,擔心唔知有冇問題(emoji)

子爵府

係肚屙,留意下呢幾日有無食錯咩,可能食物唔乾淨,如果次數多左,又持續幾日,睇下醫生好d

大宅

媽媽太擔心既話可以睇左醫生先~ 我個B一直都食aptamil白金入面有益生菌同益生元,基本就一日有一次軟身便便

禁止訪問

大宅

似係肚屙wo,呀b食illuma而家d便便都keep得幾好,入面有hmo同mos,都係可以一日去到一次係軟身便便

禁止訪問

別墅

kwokwaiyan 發表於 21-5-10 13:24
似係肚屙wo,呀b食illuma而家d便便都keep得幾好,入面有hmo同mos,都係可以一日去到一次係軟身便便 ...
我覺得HMO 肚仔同便便真係幾好, 仔仔飲緊A+ NEURO PRO 都有HMO 同益菌素, 見佢去便便去得幾好, 軟身而且日日有

別墅

如果幾日都有D深色/黑色便便就最好睇睇醫生, 可能肚仔唔舒服

禁止訪問

別墅

aRiTe 發表於 21-5-16 09:51
似肚仔唔舒服,有冇食緊d有HMO同益生菌既奶粉,都會對便便有幫助架啵
係呀, 可以幫助肚仔消化同吸收

禁止訪問

複式洋房

如果成日咁就似係腸胃敏感wo,都未吸收到就呵返哂d水份出來你可以search下neurxxxx呢隻,自己身邊都多人簡佢,營養好齊全,對腸胃好好

複式洋房

睇樣就好水,但你又話佢玩得,即係肚仔冇痛啦,你再觀察下,我仔飲金裝美素,便便係軟身嘅

禁止訪問

複式洋房

oesa 發表於 21-5-19 02:55
如果成日咁就似係腸胃敏感wo,都未吸收到就呵返哂d水份出來你可以search下neurxxxx呢隻,自己身邊都多人簡佢, ...
呢隻我細仔飲開,都幾好,d奶粉溶得好好,同埋好易吸收
便便都正常,後尾八卦check返,原來佢有成3種益生元,所以對腸道健康好好

複式洋房

hibbmy 發表於 21-5-30 09:41
睇樣就好水,但你又話佢玩得,即係肚仔冇痛啦,你再觀察下,我仔飲金裝美素,便便係軟身嘅
...

你BB仔係咪開始咬手指,maybe有細菌,all清冇事啦,但係keep 住咁,就睇醫生...
我地都係食呢隻,便便正常啊

複式洋房

我覺得你BB啲屎屎偏深色啊,因為我個b係土黃色,佢飲美素金裝,你唔知係咪需要帶BB睇睇醫生好啲?

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至