自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

有無好介紹

珍珠宮

回覆樓主:

有無分享

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

sochui 發表於 21-5-7 13:46
有無好介紹

需要血糖機嘅原因?情況好差定係普通?

珍珠宮

Anpanmama 發表於 21-5-7 18:21
需要血糖機嘅原因?情況好差定係普通?

年紀漸大,有高血壓,所以想監察自己血糖情況

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

sochui 發表於 21-5-7 18:23
年紀漸大,有高血壓,所以想監察自己血糖情況

我用開contours , 操作都係拮手指自己做紀錄,大約$500連100張試紙200支針頭。

另外屋企人醫院推介用過另外一款叫Librelink嘅,直情係將個sensor打入手臂面唔使拮手指,讀數會用Wi-Fi記入電話,好處係方便同埋可以記錄食過乜做咗啲咩運動之類,醫生可以睇數據,但係要成$500一個,有效期只有14日之後又要更換,價錢頗貴。
另外一部就係兩款之間,都係拮手指睇讀數但讀數自動輸入Apps做紀錄,方便自己同醫生睇數據,亦都可以自行輸入食過啲乜同埋做咗啲咩運動之類做參考,價錢大約$500一部(連50張試紙100針
俾我再買一個我估我會買第三款,好似好方便又準確(因為醫生話拮手指其實係準確啲)

翡翠宮

Anpanmama 發表於 21-5-7 21:30
我用開contours , 操作都係拮手指自己做紀錄,大約$500連100張試紙200支針頭。

另外屋企人醫院推介用過另 ...

補充番第一款同埋第三款之後只需要再買試試紙同針,血糖機唔需要再購買可以一直用。

子爵府

親子王國15週年勳章

Anpanmama 發表於 21-5-7 21:32
補充番第一款同埋第三款之後只需要再買試試紙同針,血糖機唔需要再購買可以一直用。

...

請問試紙同針邊度買最抵,一般要幾錢,謝謝。
二手市場>>懷疑受騙或不愉快事件張貼區>>睇#1656,騙子andy.ma,賣2手舊計數機$100,騙人9成新,最終delete post 不退錢

翡翠宮

leecnine 發表於 21-5-8 01:30
請問試紙同針邊度買最抵,一般要幾錢,謝謝。

http://ysl.ywca.org.hk/product.php?cate_id=10&lang=2
你睇吓呢個網,又可以喺出邊萬寧或者藥房比較下價先

子爵府

親子王國15週年勳章

Anpanmama 發表於 21-5-8 02:14

http://ysl.ywca.org.hk/product.php?cate_id=10&lang=2

多謝分享
二手市場>>懷疑受騙或不愉快事件張貼區>>睇#1656,騙子andy.ma,賣2手舊計數機$100,騙人9成新,最終delete post 不退錢

首頁

尾頁

跳至