潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

想問如果只係搵過個SA買一次嘢(佢有俾咭片但冇私人電話),大家係咪都照打去約SA appt? (佢99%都唔記得我個名)
係咪就咁打去話想約邊個SA 邊日幾點咁?定直接搵嗰個SA再問佢嗰日幾點得唔得咁?(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

mushrooms 發表於 21-5-27 19:25
想問如果只係搵過個SA買一次嘢(佢有俾咭片但冇私人電話),大家係咪都照打去約SA appt? (佢99%都唔記得我 ...

打落去搵sa直接約。
如果搵約唔到,打落去shopcheck當日有冇返,去到搵佢。如果serve緊客就要等。

HC就要留意,一定要跟sa約好。門口staff會check appointment record,要sa預先留左時間比你先放你入去。
work hard PLAY hard

大宅

jenniferK 發表於 21-5-27 19:34
打落去搵sa直接約。
如果搵約唔到,打落去shopcheck當日有冇返,去到搵佢。如果serve緊客就要等。

多謝你。好detail呀

子爵府

回覆樓主:

我通常walkin 搵我SA, 如果佢做緊野我就唔煩佢,不過門口既人好緊張,驚死我白撞,不過我又真係著得好衰

abirdma    發表於 21-5-28 11:12

大宅

奇奇媽媽 發表於 21-5-28 10:46
我通常walkin 搵我SA, 如果佢做緊野我就唔煩佢,不過門口既人好緊張,驚死我白撞,不過我又真係著得好衰 :h ...

我見有時門口要排隊,咁唔係排到你就安排啱啱free返出嚟嘅SA serves 你架咩? 定你由佢企係你隔離然後再等返你個SA?

仲有另一樣嘢,就係我一個月先落去一次,4月中先開始,1/5去過一轉未買嘢。我唔覺得就咁企係佢隔離等佢佢會記得我係邊個

子爵府

mushrooms 發表於 21-5-28 11:04
我見有時門口要排隊,咁唔係排到你就安排啱啱free返出嚟嘅SA serves 你架咩? 定你由佢企係你隔離然後再等 ...

最近一次去中環門口無人,直入,入到去咪話搵A,佢地咪call機囉

wcpcelia    發表於 21-5-28 11:29

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

mushrooms 發表於 21-5-28 11:04
我見有時門口要排隊,咁唔係排到你就安排啱啱free返出嚟嘅SA serves 你架咩? 定你由佢企係你隔離然後再等 ...

如果你有make appointment,你係完全不用排隊,同門口同事講,佢地call 機再比你入。

如果你冇appointment,只能打電話check到sa當日有返工。咁排到你時同門口講你想搵返指定sa。門口sa會call 機,咁睇sa點處理,佢亦有機會將你射比其他sa。咁咪比自己機會試下另一個sa溝通下,如果呢個sa好過之前果個,你又好開心買到你要既野。唔好怕羞問吓下次到店可唔可以同佢make appointment唔想每次都要排隊,睇下佢比唔比電話你。

只買過一次野,建議試多幾個sa,唔好一開始就鎖定人選。

子爵府

jenniferK 發表於 21-5-28 11:38

如果你有make appointment,你係完全不用排隊,同門口同 ...

我都想請教一下,另外Sogo 都有一個SA幾主動,但Sogo 感覺無中環甘易出袋,而中環個個感覺比較senior,但無比contact,我又覺得無所謂,因為始終我又唔係大客,二來始終電話號碼又係私人電話,但我自己都感覺要決定其中一個,請比點意見,感謝感謝

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

奇奇媽媽 發表於 21-5-28 13:07
我都想請教一下,另外Sogo 都有一個SA幾主動,但Sogo 感覺無中環甘易出袋,而中環個個感覺比較senior,但 ...

sogo一樣出到袋,不過要金剛色或大熱色難d。另外要睇配貨,sogo比較難配家品和家具。我自己覺得鋪頭就腳sa對你上心是最最重要的因素。你可以兩個sa都買下野先才決定。

依家入場冇一間係會易出多的。因為實在太少貨。

子爵府

jenniferK 發表於 21-5-28 15:24

sogo一樣出到袋,不過要金剛色或大熱色難d。另外要睇配貨 ...

謝謝你的意見和分享

大宅

jenniferK 發表於 21-5-28 15:24

sogo一樣出到袋,不過要金剛色或大熱色難d。另外要睇配貨 ...

Sogo點解難啲出呢啲色?係咪會睇營業額?

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

teddy923 發表於 21-5-28 15:52
Sogo點解難啲出呢啲色?係咪會睇營業額?

最間鋪每類item係有指定預定數量。
唔可以店有十個袋,十個訂晒黑金。但唔代表其他色唔靚。
sogo一向入袋好有眼光,佢地好肯入特色皮件,我估就算唔係金剛色都唔會太差的spec。

大宅

jenniferK 發表於 21-5-28 15:57

最間鋪每類item係有指定預定數量。

咁我sa offer俾我既野都真係特別既,但唔太岩我

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

teddy923 發表於 21-5-28 16:07

佢offer咩比你?

大宅

我都有興趣知

因為我見有次我就咁行入去睇完嘢冇買嘢,佢突然响shelf拎個黑金evelyn29俾我,仲係咁叫我買

大宅

特別唔啱你!
哈哈(emoji)

大宅

jenniferK 發表於 21-5-28 16:10
佢offer咩比你?

真係好醜

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

teddy923 發表於 21-5-28 16:40

蜥蝪皮面襯金色皮加金扣同新既blush colour 銀扣,我覺得b ...

你一定係大戶其他shop普通客唔會有蜥蜴 offer。
蜥蜴度呢個spec好得 , 但只限遠觀的spec,我自己都唔會考慮 。明白你的comment,再等下。

大宅

jenniferK 發表於 21-5-28 18:40
你一定係大戶其他shop普通客唔會有蜥蜴 offer。
蜥蜴度呢個spec好得 , 但只限遠觀的spec,我自己都 ...

唔係,我買過一次野,係佢搞錯左先拎俾我睇如果係全個gold color 我都買左了

首頁

尾頁

跳至