自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

未殘嘅,唔想掉;
款靚嘅,唔捨得;貴嘅新嘅,不忍;
結果即係原封不動,但其實著嚟著去都係嗰幾件;請問妳哋嘅標準係咩? 當遇到我呢D問題,點可以說服自己下決心?
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

普通款, 如果有2年以上冇穿過, 可以掉

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 Giant 的帖子

日本有個教斷捨離既最簡單方法 8個月起冇拎起過既野可以丟得,決心哩家野真係冇人可以幫到你,係你要自己說服自己...否則你都會有千萬個理由去抗拒丟面前哩樣野

伯爵府

換季時會掉上一季無著過嘅衫,只要諗住舊嘅唔去新嘅唔嚟,唔掉舊嘅又邊有藉口買新嘢咁我就會掉得好開心

水晶宮

兩三年都冇著,掉
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 笑得好勳章

Giant 發表於 21-6-7 14:26
未殘嘅,唔想掉;
結果即係原封不動,但其實著嚟著去都係嗰幾件;請問妳 ...

著唔落, 掉

男爵府

快搬屋執衫,我有條5年以上淺色碎花裙今年著得返我掉衫差唔多季季掉啲係掉淨佢,掉衫只要覺得唔興就掉,白衫掉最多因為著完一季就唔夠白

男爵府

減齡達人勳章

10年前既都總係度, 我掉衫的準則係爛咗先掉
著得好睇既從來都唔理係唔係興,都會留
新買但著住唔好睇一季完就會掉
終於成功驗證及開通咗親子王國會員身份啦! 好開心

禁止訪問

牛年勳章

珍珠宮

上個年度完全冇着過嘅掉,費事累積太多,捐出去俾人好過
人生不如意事十常八九,最緊要跌低咗識爬番起身!活在當下,珍惜所有。

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

2年唔著,我會送比人/掉。
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

珍珠宮

未殘嘅,唔想掉;

如果個櫃係有位既咪由佢擺,唔一定要斷捨離

大宅

回覆樓主:

上年冇著過都掉,邊有咁多位買新衫

侯爵府

環保接龍勳章

1年內無著會唔要,
普通衫會入回收箱.
有牌子或靚少少會擺FACEBOOK FREE出去.
而家好多回收箱都開返.
得閒都要清下衣柜.

侯爵府

未殘嘅,唔想掉;

衣櫃從此不用再換季.

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔想著既, 款式舊的, 殘的都要處理.

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

未殘嘅,唔想掉;
咁嘅情況,我會喺呢埋衫裡面,先揀一、兩套無咁鍾意嘅先掉。過一段時間,又再揀嚟掉。

大宅

回覆樓主:

唔知點解總有d衫着極都唔舊唔爛

子爵府

我最唔捨得掉嘅係一件三千幾蚊嘅皮褸,因為係麖皮耐不耐就發毛,中褸款又重,最後割愛斷咗佢,斷咗之後話比自己聽以後唔再買啲咁嘅貴又唔會成日著嘅衣物。之後再掉嘅兩件皮褸已無咁肉赤。而家櫃內仲有件兩千幾蚊嘅皮草外套,睇吓等邊日又斷埋佢

子爵府

虎到金來勳章

唔再著,著唔落,就掉

首頁

尾頁

跳至