自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

想請教大家……
因為最近幫囡搵吓playgroup,上網做research,見有啲人分享遇到黑店經歷,好驚!想問問大家,有冇遇過黑店,報playgroup 要注意啲乜?

男爵府

PUSH

珍珠宮

回覆樓主:

試堂先~
我最近報興趣班都遇到黑店,明明係A呢個價錢就同我講B,然後我問唔係A咩,跟住炸炸弟話d優惠成日都唔同,但我見果日已經好多家長報左呢個班咯
跟住又要同佢地買服飾頭飾,我見頭飾淘寶唔洗1蚊成本,佢賣近200蚊~
同埋唔知點解d playgroup興趣班會有報名費呢課程已經唔平,仲要收你幾百蚊報名費

琥珀宮

hamsterma 發表於 21-6-9 18:52
想請教大家……
因為最近幫囡搵吓playgroup,上網做research,見有啲人分享遇到黑店經歷,好驚!想問問大家 ...

疫情期間仲去?

民房

回覆 mcs74 的帖子

同意👍試堂真係好重要!

但係我之前去過一間喺中環半山嘅playgroup,我第一次去都係同仔仔試咗堂先再報名。但係都係中伏!

當初去試堂係因為朋友介紹話依間playgroup全部都係西人英語教授,而且又有唔同種類嘅課堂上,好似親子班,音樂,跳舞,BB Gym,Stem,你只係需要比一個package嘅價錢就可以上晒咁多堂,我覺得好吸引先去!

第一堂試堂都OK,因為係個西人外籍老師教,一對一同BB一齊上堂感覺唔錯,所以試完堂之後我就買package。但係點知去上其他課堂就唔係咁囉,原來佢哋有個印度籍老師教Stem ,嘩,佢嗰啲英文好重印度口音,嚇到我之後都唔再咁上佢其他堂🤯。跟住仲有一件事勁離譜!明明見到有個姐姐係做清潔,轉過頭竟然做老師去教音樂班,令我勁懷疑佢嗰啲老師究竟有啲咩教學背景囉!

同埋佢個 playarea 次次上親去都係勁多人😔,都冇乜位俾BB走動,我依家都係諗住快快脆脆用埋個package 就轉去第二間playgroup。

翡翠宮

牛年勳章

最壞打算係突然執粒
當年我女上過一間都口碑好好既,父母跟埋上堂都好滿意,但實在太遠搞到我好攰,所以上咗一期10堂就停,過咗幾個月睇新聞知道間野突然執粒,買咗package既家長嘈賠償,慶幸自己停得早。

所以唔好貪平啲買超多堂package,最好搵啲每月交學費既。

翡翠宮

牛年勳章

Pinky.Cc 發表於 21-8-29 10:14
回覆 mcs74 的帖子

啲老師無師資,試堂一家俾個英美口音外籍你試,之後上堂都可以中途突然換老師,印籍菲籍或是港人ABC,聽過好多係咁

首頁

尾頁

跳至