0-6個月

跳至

首頁

尾頁

大宅

連續3日無屎柯 搓肚都唔得(emoji)(emoji)(emoji)

男爵府

試下手指沾啲凡士林在他patpat窿外打圈刺激下

男爵府

ka_po_1224 發表於 21-6-11 20:00
連續3日無屎柯 搓肚都唔得(emoji)(emoji)(emoji)

小朋友幾大?我個B個半月,上星期都係3-4日一次,我日日按肚,之後隔日一次,比耐性按,唔會一兩日有好轉,同埋要睇吓佢食奶粉定人奶,因為我嗰邊食人奶,姑娘話會吸收晒,可以一個星期都冇便便,都屬於正常

大宅

AAMamama 發表於 21-6-11 23:08
小朋友幾大?我個B個半月,上星期都係3-4日一次,我日日按肚,之後隔日一次,比耐性按,唔會一兩日有好轉 ...

奶粉b呀 好擔心

大宅

uckukuku 發表於 21-6-11 20:49
試下手指沾啲凡士林在他patpat窿外打圈刺激下

我試下先 見到佢好辛苦又訓唔到個樣 好肉赤

別墅

ka_po_1224 發表於 21-6-11 23:35
奶粉b呀 好擔心

你可以試下幫BB PATPAT 查凡士林, 效果都唔錯架

奶粉有無HMO/益菌? 我覺得呢兩個成份對BB去便便真係幾有幫助架,

阿仔飲緊A+ NEURO PRO都有呢兩個成份, 見佢日日去便便都幾順,而且軟身

大宅

mirr0r 發表於 21-6-11 23:51

奶粉有無HMO/益菌? 我覺得呢兩個成份對BB去便便真係幾有 ...

試左啦 今日柯到啦 thank you❤️

複式洋房

回覆樓主:

Keep住睇佢個情況,一次半次咁都唔太驚,但係長期咁就唔係咁好囉,我BB係飲皇家美素奶粉,唔知佢係咪飲得多啊,日日都有屎

複式洋房

我小朋友都係飲樓上依款,so far keep住日日有得去

大宅

weasel 發表於 21-6-13 01:26
Keep住睇佢個情況,一次半次咁都唔太驚,但係長期咁就唔係咁好囉,我BB係飲皇家美素奶粉,唔知佢係咪飲得多 ...

如果再係咁 我都轉下奶粉先(emoji)

別墅

mirr0r 發表於 21-6-11 23:51

奶粉有無HMO/益菌? 我覺得呢兩個成份對BB去便便真係幾有 ...
係, 奶粉有HMO或者益菌都對便便有幫助, 當然有齊最好啦

禁止訪問

別墅

ka_po_1224 發表於 21-6-12 21:21
試左啦 今日柯到啦 thank you❤️
唔駛客氣, 柯到就放心曬啦,

不過長遠黎講, 如果BB成日都去唔到便便, 咁無咁舒服, 無咁健康
奶粉有HMO+益菌對腸胃健康係好既

大宅

有可能係奶粉唔得,如果長期都便秘就要轉奶粉,我個b食開illumx,入面有hmo同mos,對bb腸胃同抵抗力都有幫助,都keep到差唔多一日有一次便便,你可以參考下

大宅

係唔係奶粉夾得唔好呀?試下轉aptamil essensis hmo,成份似初乳又有益生元組合,女女腸胃消化得幾好

大宅

weasel 發表於 21-6-13 01:26
Keep住睇佢個情況,一次半次咁都唔太驚,但係長期咁就唔係咁好囉,我BB係飲皇家美素奶粉,唔知佢係咪飲得多 ...

飲哩隻奶阿b柯d便便係土黃色,佢開大阿媽我都未發現,未見過佢扭屎樣

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至