自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

係可以直接拍卡搭車果種。
我自己用Samsung pay。一搞就掂左。
我老豆叫我同佢整,佢兩部電話,一部華為,一部samsung,都有nfc。是但一部整到都得,方便些。但華為pay整極都唔得,全部都係內地卡搵唔到八達通。samsung果部唔支援Samsung pay(可能舊)。上台用香港寬頻,上網睇好似冇八達通sim(唔確定)。
我對電話唔係好叻,請問有冇姐妹教教仲可以用咩方法?

子爵府

我上淘寶淘張防磁卡,將個八達通放系手機套入面,拍得好順暢

公爵府

2023年兔年勳章

回覆 seaman1982 的帖子

買過部手機,送俾老豆咯。大家都開心。

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

mimi199188 發表於 21-7-6 13:19

用法有d唔同,手機可以開通知,每次do完有聲,加有通知,可以睇到拍左幾多錢,唔怕拍多左,同易check到使用記錄

伯爵府

我之前放手機用起好方便,自從裝了八達通app,不停甘讀卡,煩到呢
多謝分享呀!

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章

seaman1982 發表於 21-7-6 13:08
係可以直接拍卡搭車果種。
我自己用Samsung pay。一搞就掂左。
我老豆叫我同佢整,佢兩部電話,一部華為, ...
吾係部部華為機都裝到。 你上 youtube 睇下有人教點裝。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

請問有無link呀,唔該

子爵府

回覆 VCBB小天使 的帖子

8.0微udVSX8cnvfv, https://m.tb.cn/h.4xZTBkc?sm=764a6f 铁氧体防磁贴 手机干扰防磁贴屏蔽贴 公交卡防消磁贴八达通手机刷

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

有啲款裝唔到喎, 你上網check下先啦

男爵府

回覆樓主:

要装華為錢包

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

三星啦,小米,sony 都無,而華為又無google

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

mimi199188 發表於 21-7-7 07:30
回覆 VCBB小天使 的帖子

8.0微udVSX8cnvfv, https://m.tb.cn/h.4xZTBkc?sm=764a6f 铁氧体防磁贴 手机干 ...

唔該哂

翡翠宮

回覆樓主:

華為機係邊個型號?

首頁

尾頁

跳至