自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

三房高層有靚景可養狗係我嘅要求,睇咗灣仔尚翹峰同西灣河嘉亨灣租值差唔多,有冇JM比到意見?邊度好住?

大宅

NancyWong_FB 發表於 21-7-8 08:09
三房高層有靚景可養狗係我嘅要求,睇咗灣仔尚翹峰同西灣河嘉亨灣租值差唔多,有冇JM比到意見?邊度好住?
...

你邊區返工?我覺得嘉亨灣較好,住宅區,放假落街去鯉景灣食野,唔多人,好舒服,附近好似有個狗公園。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我都會揀嘉亨灣,尚翹峰附近無咩配套又超近街市
除非你貪校網

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

NancyWong_FB 發表於 21-7-8 08:09
...

我一定揀嘉亨灣, 住起黎一定比灣仔舒服

複式洋房

幸運是對手 發表於 21-7-8 08:29
你邊區返工?我覺得嘉亨灣較好,住宅區,放假落街去鯉景灣食野,唔多人,好舒服,附近好似有個狗公園。
...

我喺尚翹峰隔離做嘢(emoji),冇細路仔,所以唔需要考慮校網。

珍珠宮

NancyWong_FB 發表於 21-7-8 10:00
我喺尚翹峰隔離做嘢(emoji),冇細路仔,所以唔需要考慮校網。

咁住尚翹峰方便
有時去寶雲道行山又得

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

咁我都係揀嘉亨灣,灣仔本身配套麻麻,日日返工已經對住,晚上會搵個住得舒服嘅區

水晶宮

咁緊係尚翹峰啦!一起身樓下返工,車錢同時間都省幾百元一個月,有時中午飯時間,買埋餸都仲得。你當每日省一小時,一小時折算人工係100元,一個月你係賺左2-3000元了!比我會再盡啲,租者,我不一定租咁貴,租返它附近有電梯單支樓夠住算,反正沒小孩,留多啲錢係身邊更好。

子爵府

你有無睇過尚翹峰?
我近排去過睇樓
我就麻麻哋個則
同埋唔鐘意一落樓就人來人往
俾我都會揀嘉亨灣
附近環境清幽好多

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

我個人來講就唔會住咁近公司既,覺得好似無放工咁

水晶宮

Carriegerrard 發表於 21-7-8 13:11
你有無睇過尚翹峰?
我近排去過睇樓
我就麻麻哋個則

我有看過,真心話係覺得縮水的。

但如果樓主係那裡附近返工,住呢度有佢方便之處。

我本人就非常喜歡住所近返工,近仔女返學的。近父母的。因為時間好用好多。

新一代的思想我都不太明白,我太老餅。識人住所不近四大長老(但又要靠四大長老支援湊仔),不近二公婆公司,不近仔女學校。純粹因為會所豪華有面。重有,住所附近不設地鐵站。但自己又不駕車的。係咪好有趣呢?我賞試將佢幾個人浪費時間產生的成本去計,都夠錢貼去請多一個工人。

伯爵府

Astra00 發表於 21-7-8 13:33
我有看過,真心話係覺得縮水的。

但如果樓主係那裡附近返工,住呢度有佢方便之處。

以樓主條件
我都係选擇湾仔,每日早上慢慢嘆個早餐或瞓多1小時,爽

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

最憎近街市

男爵府

嘉亨灣去灣仔都好方便,附近配套唔錯

侯爵府

睛靈勳章

selinako^^ 發表於 21-7-8 13:50
最憎近街市

x2 又嘈又大味
餸又唔使成日買,最多1日1次, 唔明點解咁多人鍾意住近街市

la_source    發表於 21-7-8 16:14
selinako^^    發表於 21-7-8 14:04

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

嘉亨灣
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

回覆樓主:

嘉享灣距離地鐵站10分鐘,仲要到平台轉,等兩架,都要d時間。
如果你唔介意行同等,都ok。

侯爵府

回覆樓主:

夜晚去完街返屋企, 隨時成街老鼠
我講灣仔尚翹峰

大宅

我會揀嘉亨灣,環境舒服,海邊空氣比灣仔好,去灣仔返工都方便。

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

灣仔尚翹峰樓下喺灣仔街市,好污糟好多老鼠曱甴

首頁

尾頁

跳至