自由講場

跳至

首頁
12345...15

尾頁

伯爵府

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=21980678&extra=&page=1
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=22735598
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=23425531

Leon就紅到去韓國Mirror唔好話韓國,出道差唔多三年,最近台灣仲未有人識12個人係香港除咗姜濤比較多人識外,其他人叫你唔好諗,講唔講得出佢地叫咩中文名先除咗frankie AK比較中上樣,其他成員根本係路人樣,8成人唱歌唔好,舞又唔齊,唔係多年輕人反大台呢隊會紅到?仲話要接Leon棒?你地搞笑?

平時係FB IG已經勁狼,有人話唔識Mirror就圍人,我一樣有睇viutv、大台,知道有公平競爭先有進步,但你地班fans好心啦,去好多商業專頁派嬲、恐嚇人要用你地偶像有無咁賤?人地去Leon演唱會係睇Leon,唔係睇你地隊Mirror,明唔明架?預咗有打手講咩分化同樣廿幾三十歲時有無人咁靚仔?

黎明作為四大天王之一,在國內的知名度根本無需多言,大家也都知道他在娛樂圈裏的地位有多高。

可也有人發現,黎明不僅是在國內名氣很高,在韓國也非常的火,這是為什麼呢?

雖然現在很多的中國人都非常喜歡韓流文化,但是在上個世紀90年代,韓國的演藝圈也只有仰望我們大天朝的份。

韓國的kbs電視台曾播放過黎明的電影《甜蜜蜜》,隨後便引發了「全民追黎明」的浪潮,也開啟了黎明在韓國的爆紅之路。

黎明甚至成為了當時不少韓國女生心目中的「國民初戀」!

事實上,許多韓國的知名藝人以前都曾是黎明的粉絲,耳熟能詳的有金喜善、宋慧喬、尹恩惠、朴志胤、金素妍等等

韓彩英就曾經多次公開說過她黎明是他心中的偶像,而且還稱自己看到黎明時,內心會情不自禁地砰砰亂跳!

去香港宣傳《太陽的後裔》時,宋慧喬還特意的要求主辦方能讓她與黎明見面...

中國觀眾比較熟悉的韓國演員金鐘國在某次活動上見到黎明也是非常的激動,話不多說,立馬來了張合影。

而且黎明當時的韓國粉絲的瘋狂程度簡直讓人瞠目結舌...

黎明曾經到韓國開演唱會時,就遭到了韓國粉絲的熱烈歡迎,可以說是萬人空巷,街上所有的人都跑去看黎明了,場面一度失控...

由此可見黎明在韓國粉絲心中地位多麼高!

最誇張的是,就連韓國前任總統盧武鉉都是黎明的粉絲...

盧武鉉曾出訪中國的時候,在清華大學做演講,中間還特意提到了黎明是韓國幾乎無人不知,無人不曉的天王巨星,就連他自己也是黎明的粉絲...

黎明後來為了回饋韓國歌迷的喜好,後期的很多專輯都特意推出了韓語版本。

韓國的搞笑藝人鄭俊河在節目上還曾提到過黎明的一首很好聽的《我這樣愛你》的韓語版《愛上你以後》,這首歌當年還拿了香港勁歌金曲頒獎典禮的金曲大獎。

而且黎明的歌,在韓國的國民傳唱度特別高...就連韓國正當紅的歌手IU,都是黎天王的一枚小粉絲,還表示特別想見到偶像!

或許黎明還是娛樂圈裏最早的「歐巴」 而且在韓國的電視劇中,黎明也是被多次致敬!

曾經的「四大天王」黎明如今也慢慢淡出了娛樂圈,很少出現在大家面前了。

黎明在接受採訪時也說過:「四大天王作為一個名稱,會永遠存在,但我覺得它是用來開玩笑的,別人叫我黎明最開心,叫天王最難受,現在又是什麼小天王、小天后,這對我來說沒什麼用」。

黎明作為一個在娛樂圈裏摸爬滾打了30年,見慣娛樂圈風浪的「舊人」,他從不隨波逐流,也不追名逐利。

更從不會為了討好任何人而去做一些他不喜歡的事。

與其站在聚光燈下被他人窺視,不如自得其樂,坦率做自己。

「事了拂衣去,深藏功與名」,我們也期待天王黎明的每一次回歸和前行。

MICLOH168    發表於 21-7-17 23:52
la_source    發表於 21-7-16 15:35
forest2015    發表於 21-7-16 14:13
happylife28    發表於 21-7-15 17:36

子爵府

唔使理啦!邊有得比,完全唔同級數,真係笑大人個口

珍珠宮

減齡達人勳章 MommyPanel勳章 2018復活節勳章 陪月勳章

回覆樓主:

唔好意思,題外話,我聽講紅到去韓國好似得張國榮同黎明,請問係唔係真?咁佢兩個邊個喺韓國紅d?

利申,唔係果個年代,所以真係唔清楚,真心想問,thanks

伯爵府

哪來的自信?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

差距太大點比呀 唔好以為買得多廣告就代表紅至得架,我只係覺得 viu 冇人才不斷推班仔出去,加上個台最值錢係 Mirror,花姐之前都有講過幫 Mirror 搵廣告都要 sell 平 & 買一送一
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

我買飛入場睇係支持偶像Leon,
而吾係想睇其他嘉賓

每日笑一笑    發表於 21-7-15 20:50
Campenella    發表於 21-7-15 17:25
Queen2016    發表於 21-7-15 16:06

子爵府

班友企係到街到 d人都唔知乜水啦 完美接棒woo 真係唔驚笑死人

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

黎明成個款都係似依家韓星靚仔小生咁樣囉!韓劇裡面既官仔骨骨,一表人才既高富師!

依家V台塊鏡班友只係似某些韓團,男不男、女不女咁,古古怪怪!眼冤!

不過,最乞人憎就係周圍痴、周圍搵名人貼金!好心啦!天與地之比囉,好唔好?

珍珠宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

米菲媽媽 發表於 21-7-15 15:51
我買飛入場睇係支持偶像Leon,
而吾係想睇其他嘉賓

非常同意

男爵府

發緊夢

男爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

年青時嘅Leon, 氣質靚樣鏡仔冇一人能及一半

heavenlycreat21    發表於 21-7-16 00:43
每日笑一笑    發表於 21-7-15 17:01
WChan    發表於 21-7-15 16:15
Queen2016    發表於 21-7-15 16:06

公爵府

我不是Leon fans,亦吾識欣賞Mirror... 姜濤...甚至是Anson Lo
Leon好與不好,都吾輪到Mirror去評論吧

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

冇得比。癡人說夢話

大宅

2024年龍年勳章

回覆樓主:

睇埋Leon係外地叫座力先啦,除咗韓國,各地fans都唔少

伯爵府

回覆樓主:

雖然我唔係黎明嘅fans,
但係攞四大天王之一兼上哂神枱嘅黎明, 同一班其貌不揚初出茅廬嘅mk仔相比........真係一隻牛同隻蚊滋仔相比咁.

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ChingYee123 發表於 21-7-15 15:55
黎明成個款都係似依家韓星靚仔小生咁樣囉!韓劇裡面既官仔骨骨,一表人才既高富師!

依家V台塊鏡班友只係 ...
“周圍痴、貼金” 形容得好。真正“菠蘿雞”

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

佢地憑咩去接 LEON 棒? 完全兩個級數

男爵府

只能夠講:

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

跟本唔同層次 , 可以不理亦唔需要討論 , 各位又中計

男爵府

回覆樓主: