潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

SA offer的不是我心目中最想要嘅灰色系。但是拼色neutral colour 真的十分吸引。我應唔應該要左先?
哩個係我第一個Quota bag(唔計Mini Constance )

男爵府

KitChan1128 發表於 21-7-22 17:59
SA offer的不是我心目中最想要嘅灰色系。但是拼色neutral colour 真的十分吸引。我應唔應該要左先?
哩個係 ...

自己鐘意最緊要,verso都特別啊又無咁悶,仲要neutral color,請問係貴單色幾多?

大宅

如果拼得靚就要

伯爵府

BK Milk勳章

sll1234 發表於 21-7-22 18:49
自己鐘意最緊要,verso都特別啊又無咁悶,仲要neutral color,請問係貴單色幾多?
...

幷色和單色是一樣價的

男爵府

Kmee@@ 發表於 21-7-22 19:45
幷色和單色是一樣價的

多謝jm解答!

男爵府

KitChan1128 發表於 21-7-22 17:59
哩個係 ...

會唔會係U8拼T0?見小紅書呢排有人share呢個组合

複式洋房

babyivyfei 發表於 21-7-22 22:03
會唔會係U8拼T0?見小紅書呢排有人share呢個组合

你心水好清呀!你覺得哩個combination 好唔好?

男爵府

KitChan1128 發表於 21-7-22 22:52
你心水好清呀!你覺得哩個combination 好唔好?

因為我自己有個u8 B30淨色金扣。我自己好鍾意,出街又唔易撞,但u8隻泥黃帶D綠,真係好個人喜好噢。同埋拼色應該只出銀扣,睇下你鍾唔鍾意銀扣啦。

複式洋房

babyivyfei 發表於 21-7-22 23:17
因為我自己有個u8 B30淨色金扣。我自己好鍾意,出街又唔易撞,但u8隻泥黃帶D綠,真係好個人喜好噢。同埋拼 ...

我覺得襯金扣係靚啲,你平時點襯衫呀?

男爵府

KitChan1128 發表於 21-7-22 23:26
我覺得襯金扣係靚啲,你平時點襯衫呀?

其實好好襯,黑,白,紅,粉綠,深藍,只要唔好襯啲啡系得黎同佢又唔同tone嘅啡都OK

複式洋房

babyivyfei 發表於 21-7-22 23:30
其實好好襯,黑,白,紅,粉綠,深藍,只要唔好襯啲啡系得黎同佢又唔同tone嘅啡都OK
...

我search 過U8,好似帶點黃,有點冷調,但網上圖色差好大,你有冇圖俾我參照下,thanks

大宅

回覆 babyivyfei 的帖子

原來拼色淨係會出銀扣. 又學到野
我都試過有一次Offer Birkin verso 係銀扣所以冇要.

唯有等SO - 人生目標唔知要等幾耐,可能等到冇

wcpcelia    發表於 21-7-23 08:50

男爵府

KitChan1128 發表於 21-7-23 00:05
我search 過U8,好似帶點黃,有點冷調,但網上圖色差好大,你有冇圖俾我參照下,thanks
...

其實u8同etain都係喺唔同光線下會睇落唔同色。u8室內燈光下偏黄,日光下偏綠。下圖係日光下影,可以俾你參考下同個caramel色calvi嘅分別。

我有少量上身圖,有興趣可以去我 ig 睇下:
instagram.com/babyivyfei/

複式洋房

bettyc123 發表於 21-7-23 00:33
回覆 babyivyfei 的帖子

原來拼色淨係會出銀扣. 又學到野

我都諗過如果真係想要verso birkin,唯有等special order. 但我哩啲小薯,special order never gonna happens.

複式洋房

babyivyfei 發表於 21-7-23 08:49

其實u8同etain都係喺唔同光線下會睇落唔同色。u8室內燈 ...

我睇到你啲相,某啲燈光U8似Gold, 但有時又黃啲。我多數著白,黑色衫,應該都襯到

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

KitChan1128 發表於 21-7-23 13:10
我睇到你啲相,某啲燈光U8似Gold, 但有時又黃啲。我多數著白,黑色衫,應該都襯到
...

最緊要袋色自己真係鐘意,唔好因為少有而take。衫可以買過去襯袋。
work hard PLAY hard

複式洋房

Update 已出袋,裏面襯埋baby blue真係好靚
多謝大家俾意見(emoji)(emoji)‍♀️

男爵府

KitChan1128 發表於 21-7-23 16:19
Update 已出袋,裏面襯埋baby blue真係好靚
多謝大家俾意見(emoji)(emoji)‍♀️
...

恭喜jm!可以分享相嗎?

複式洋房

sll1234 發表於 21-7-23 16:59
恭喜jm!可以分享相嗎?

iPhone 影出嚟偏黃,要加filter先出到個原色
其實都好易襯,裏面baby blue超靚

男爵府

KitChan1128 發表於 21-7-23 18:53
iPhone 影出嚟偏黃,要加filter先出到個原色
其實都好易襯,裏面baby blue超靚

好靚啊(emoji) 入面個色都好正,恭喜收獲靚袋啊!

首頁

尾頁

跳至