潮流時尚

跳至
[手袋] B30 vs B25

首頁

尾頁

大宅

請敎

B30 vs B25 邊個實用d?

B30係咪真係好重?

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

baby720 發表於 21-7-24 15:43
請敎

請敎

B30 vs B25 邊個實用d?睇你本點用咩袋。我帶圍巾和記事簿就一定係b30。

B30係咪真係好重?睇皮質。每款皮有佢的特性,我以前有post過,你可以參考下。epsom和swift就唔算重。不過手提袋出得街耐都會累。
work hard PLAY hard

大宅

jenniferK 發表於 21-7-24 16:54
請敎

B30 vs B25 邊個實用d?睇你本點用咩袋。我帶圍巾和記事簿就一定係b30。

Thank you (emoji)

子爵府

請敎

我兩個size 都想擁有

B30 一定實用D 因為放得多野
B25 casual D 行下商場同朋友約會同tea 一流

wcpcelia    發表於 21-7-26 09:41

大宅

我兩個size都有,用B25嘅時間多好多,但不得不說B30個比例先係最好睇

大宅

請敎

B25我平日出街都好夠用,頸巾都裝到

B30 togo既話我就覺得太重,拎住行街一陣都要坐下

別墅

lilycheunglily 發表於 21-7-24 19:28
我兩個size都有,用B25嘅時間多好多,但不得不說B30個比例先係最好睇

十分認同b30先突顯到birkin個種大氣 25實物其實比相睇細好多 手柄比例上係偏細 如果Kelly要25就perfect 但B我覺得30大方好多

大宅

minipig318 發表於 21-7-25 14:37
十分認同b30先突顯到birkin個種大氣 25實物其實比相睇細好多 手柄比例上係偏細 如果Kelly要25就 ...

Exactly, 只係平時懶,貪B25輕先拎佢多啲

男爵府

十分認同b30先突顯到birkin個種大氣 25實物其實比相睇細好多 手柄比例上係偏細 如果Kelly要25就 ...

請問K25放唔放到140scarf?

大宅

sip594 發表於 21-7-26 00:14

Ofcoz ok

大宅

sip594 發表於 21-7-26 00:14

Retourne ok, Sellier有啲逼~ 同B25/B30嘅情況差唔多,K25 Sellier係靚啲,但用Retourne嘅時間多好多,因為好用好多

公爵府

好高興終於有jm為大birkin講返句公道說話,我仲好愛我個b35,的確真係搬轉咁重,但我都係覺得B要大個先突顯B嘅精粹同氣場...

大宅

Miyazaki 發表於 21-7-26 09:15
好高興終於有jm為大birkin講返句公道說話,我仲好愛我個b35,的確真係搬轉咁重,但我都係覺得B要 ...

讚同,我自己身高170所以首選都係出咗b30, 不過因為真係覺得重,所以而家會出多個b25, 如果冬天著大褸b30靚啲同埋可以上手肩。我曾經考慮過當我年紀大時拎b30應該好睇啲。

男爵府

lilycheunglily 發表於 21-7-26 08:30
Retourne ok, Sellier有啲逼~ 同B25/B30嘅情況差唔多,K25 Sellier係靚啲,但用Retourne嘅時日多好多,因 ...

仲以為K25Retourne內籠會細啲

大宅

好高興終於有jm為大birkin講返句公道說話,我仲好愛我個b35,的確真係搬轉咁重,但我都係覺得B要 ...

同意,B35好有型格,B30&25 比較lady(emoji)

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章

前幾日見到男仔用B35手瓜起展 不過見佢裝左好多野, 但女人用真心好重, B25手挽唔到要拎住, 真係睇出街習慣拎D乜

◕順其自然啦~♥ ◕

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章

回覆 baby720 的帖子

睇埋你高度, 160CM以下B25較好, 一講實用睇平日外出拎多唔多野, 有時拎小水樽, 日傘, 真係要大一點但又會重一點.....
◕順其自然啦~♥ ◕

子爵府

我都想有得選擇..還沒擁有的, 通常D人都會同你講邊隻有先就要左先..反正最後都會兩個SIZE都買晒

公爵府

kekka 發表於 21-7-26 11:59
回覆 baby720 的帖子

睇埋你高度, 160CM以下B25較好, 一講實用睇平日外出拎多唔多野, 有時拎小水樽, 日傘, ...

我覺得小巧型女士大細size都carry到,大tote bag都大把嬌小jm用得型格好睇,我高大一拎起朋友個b25就好似玩具 SA offer過嘅細size袋我都turn down

別墅

我覺得B30 vs B25,最緊要係睇身型。B30 一定係重D,唔好裝咁多野囉!
我自己覺得實用不是最重要,最緊要係靚!!
你用邊個靚就買邊個,唔需要考慮邊個size而家興D,邊個size保值D。

首頁

尾頁

跳至