想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

想問下大家經驗,有類似經驗分享嗎?
我上月22號抽卵
24號植入2粒
28號流啡 (好少)
29號見少少粉紅 (仲少)
keep住下腹(左面盤骨對上位置) 有唔舒服
琴日中午行完街番家去廁所 pad都染晒淺粉紅(粉紅溝左好多水咁), 再係廁紙有粒帶血絲既野
塞完藥洗手時又有另1粒
之後冇晒唔舒服
直到晚上臨訓流啡同開始近左內側(大脾同盤骨間內側) 有痛
晚上去廁所冇野
但今朝朝起身又見流啡,到依家仲係。。。。
黎緊星期4先番醫院抽血驗孕
依家有咩可以做。。。或已經係失敗左架啦。。。。。。。。😭

別墅

回覆 tammmmyy 的帖子

你打返診所講你見到的顏色先,等姑娘做個 record,或者姑娘會轉告醫生,就由醫生去判斷。不過憑我經驗,而家係無野可以做,因為不是鮮紅。
我放過三次,姑娘都係話如果無鮮紅色,都唔會有野可以做。我無試過你咁多唔同既色,只是試過放胎後很少的杏色啡,醫生在放胎後已即刻講可能會有少少顏色的分泌因為係放條管時造成,叫我不用擔心。而放胎後1-6日如果出現淺啡或淺粉紅,有可能是著床血 (有可能不是,可以無特別原因)。

顏色的分別係在於血係新定舊、用左幾耐流落黎(大概係咁,醫生略講過)。子宮內膜係以往大半個月不斷增厚,最外層的是最先造成的,所以如果傷到表層,或流量很慢,途中氧化了(血乾左係會啡),d血會偏啡,因為係舊血 (old blood);我地M到會有鮮紅,因為連最遲造成的內膜都甩落黎。所以如果係鮮紅先係證明失敗,否則,內膜表層少少損落係會淺啡,不用擔心。

祝好孕~

大宅

回覆 kittynmarie 的帖子

謝謝你既分享 Kittynmarie另外想問下你植入果日
植入前咪會先俾我地睇下d受精卵
植入後又會俾我地睇下試管內係咪冇晒
你係咪試管內有d血絲架?因為我植入第1次
植入完管中係冇晒受精卵,但有2粒帶血絲既野
唔知係咪同你經驗1樣呢?(我係植入2粒)
祝好孕!

別墅

回覆 tammmmyy 的帖子

我在私家醫生診所(陳xx)做,無俾我睇過d 囊胚~ 我只被告知 grading,而放胎時我望到超聲波顯示好似流星咁著光的一粒野行到去一個位置,然後條管向後退返出黎咁囉!
睇下其他JM 答唔答到你喇~

大宅

Icic原來係咁 我係威爾斯做本身請左2星期假 日日睇奥運,家務老公做,晚餐行10分鐘番娘家食
但琴日見2粒血絲起就非常不安,好擔心。。。
雖然明白擔心都冇用。。。。 😓,........

大宅

想問下你果個係咪男醫生?我同老公諗住諗醫生試多次,咁岩搵倒個姓陳男醫生,唔知係咪咁岩你果個?係既話你覺得點呀?我係威爾斯覺得佢地太公式。。。

大宅

tammmmyy 發表於 21-8-3 10:39
我上月22號抽卵
24號植入2粒

我當年第7定8日流啡
最後都中左

大宅

回覆 cd20121103 的帖子

謝謝你既回覆給我力量。
聽朝會番醫院抽血驗孕,本身好唔想面對聽日。。。
琴晚臨訓已大哭過一場
希望。。。。。我仲可以抱一點希望。。。

洋房

tammmmyy 發表於 21-8-3 10:39
我上月22號抽卵
24號植入2粒

有機會著床出血 代表bingo!
我同你一樣 放左2粒 都有流啡 流粉
唔係大量出鮮紅色血就不用過分擔心
祝成功!

大宅

回覆 Lauka 的帖子

Hello, 我暫時驗左2次血, 上星期hcg百幾, 琴日3千幾。 醫生話我個case流啡(2號流到11號,今日又有) 有機會係作小產,叫我多休息同再開多8日塞藥俾我祝大家都成功呀!

大宅

tammmmyy 發表於 21-8-3 13:57

Icic原來係咁 我係威爾斯做本身請左2星期假 日日睇奥運,家務老公做,晚餐行10分 ...

請問係公家定私家?

大宅

威私

別墅

唔一定的 懷孕出血有好多可能
有出血就儘快去見醫生吧

大宅

回覆樓主:

我29/9放胎

9月30日起有啡有血 停一日
之後又泥過 好似經期前夕咁
肚谷谷 有時M Feel 胸脹脹