自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

朋友家住屯門,搵咗花農修剪佢前面果樹,但個花農唔包清走啲樹木,要另外加收費用,報價要成兩千蚊,或者叫佢自己搵車搞掂,有冇朋友仔可介紹啲夾車清走樹頭。順便清走d大型家私。謝謝(emoji)

男爵府

其實個價都差不多,因為夾斗車一郁車就過千,仲有政府垃圾費

男爵府

搵人清野開一開車呢個價唔算貴,你夾車司機唔係當一單計,應該又要再加錢,搞得來自己俾晒算,差唔到幾多,嘥時間

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

我公司有用過一間夾車, 一年幾前收費一車只係900元左右。我PM電話比你, 但我唔肯定會否加咗價,你自己打去格價。

大宅

yoko_hau 發表於 21-8-13 14:11
其實個價都差不多,因為夾斗車一郁車就過千,仲有政府垃圾費

朋友問左個師傅。話家私同樹係屬於家居垃圾,暫時吾洗俾政府垃圾費。因為佢屋企吾係搞裝修。 除非係裝修整咗啲泥頭出嚟,呢啲泥頭就要俾錢去倒。

大宅

beebee67890 發表於 21-8-13 14:16
搵人清野開一開車呢個價唔算貴,你夾車司機唔係當一單計,應該又要再加錢,搞得來自己俾晒算,差唔到幾多, ...

我都唔係咁清楚價錢,不過嘗試幫佢問一問,又吾會蝕底既慳得就慳啦之前試過call GoGoVan,搬個櫃$600起錶。。。試過叫佢call GoGoVan但係話裝唔落佢啲野。

大宅

野原美冴 發表於 21-8-13 14:21
我公司有用過一間夾車, 一年幾前收費一車只係900元左右。我PM電話比你, 但我唔肯定會否加咗價,你自己打去格 ...

謝謝你

男爵府

YuYu88922 發表於 21-8-13 16:45
我都唔係咁清楚價錢,不過嘗試幫佢問一問,又吾會蝕底既慳得就慳啦之前試過call GoGoVan ...
咁你叫佢問埋,夾單應該要去兩個或者三個唔同地方收,同去一個地方車野走應該唔同,如果唔係夾到幾張單當一張單做,就算喺附近應該都冇司機會咁樣接單,對司機來講曬多咗好多時間

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

留意, 夾車係唔包搬的, 所有要夾的家俬雜物樹枝係要你自己另揾人搬去露天地方擺放, 而該地方係可以有位比夾車合法地停車幫你夾。

大宅

beebee67890 發表於 21-8-13 16:58
咁你叫佢問埋,夾單應該要去兩個或者三個唔同地方收,同去一個地方車野走應該唔同,如果唔係夾到幾張單當一 ...

尋日佢清左d垃圾啦。 就係兩件大型家私,梳化加飯台。樹木呀。聽佢講埋單一千。 比原價慳番一千勁開心(emoji)

wcpcelia    發表於 21-8-16 16:29

大宅

野原美冴 發表於 21-8-13 18:48
留意, 夾車係唔包搬的, 所有要夾的家俬雜物樹枝係要你自己另揾人搬去露天地方擺放, 而該地方係可以有位比夾 ...

朋友最後同佢屋企人,自己辛苦d搬出嚟(emoji)(emoji)好彩佢d細路都大個。可以幫手搬。就係張梳化難出門口。佢話個師傅好好人。可能見佢個女人係度搬。都有幫下手搬(emoji)(emoji)謝謝你呀(emoji)‍♀️

首頁

尾頁

跳至