想生BB

跳至

首頁

尾頁

洋房

Hello!
本人今年42。 真係好想有個 Baby。已經檢查我老公啲精子狀況好好。本人身體一般OK,唔係手腳冰冷型。
我地都計畫要做IVF。

最近睇到網上資料針灸/中藥調理有助不育情況。

請問有無好而又不貴既中醫做針灸/中藥調理? 網上睇左好多所謂出名既中醫但姊妹們啲評語及經歷好麻麻。

麻煩Bingo 左既姊妹可以分享下有關資料嗎?

Thank you!!!

大宅

回覆 HKlama 的帖子

我係42歲開始IVF,我有睇金鐘許恵珍中醫師,同埋有浸腳,做運動
43歳抽卵,當時有5粒胚胎,放左3次胎,到最後一次先成功,上年45歳時生左囡囡

我會覺得高齡想生BB,IVF係主要,中藥可以作輔助

加油! 祝好孕!

大宅

wheel918 發表於 21-8-17 12:26
回覆 HKlama 的帖子

我係42歲開始IVF,我有睇金鐘許恵珍中醫師,同埋有浸腳,做運動

amh 幾多?

洋房

回覆 wheel918 的帖子

感謝🙏你個reply!

有個baby girl 替你高興啊!

請問你IVF 係邊個醫生做?IVF 大約花左幾錢?

金鐘個中醫會唔會好貴? 我希望搵個識針灸又唔貴唔拖症既好中醫….

你備孕期間有特別食supplement ?

禁止訪問

大宅

HKlama 發表於 21-8-17 22:11

我係搵寶德何靖成功的。其實IVF會好睇您抽幾次卵同埋放幾多次胎,我係抽左一次(大約要6-7萬) 放胎一次2萬,我放左3次,所以大約係用左13-14萬左右....何醫生好好,如果您未有邊位心儀唧IVF醫生,可以考慮去搵佢呀

中醫許醫師我每次診金連藥要8XX左右,算係中等價位,但佢診症就好鼓勵性,好溫柔,我會覺得想生BB心情都好緊要,佢令人放鬆都無咁緊張,同埋佢唔會拖症

我有食Q10,同葉酸,多運動,浸腳同早瞓都有幫助

加油呀!!!祝好孕!!

la_source    發表於 21-8-18 15:30

洋房

回覆 fungc913 的帖子

謝謝分享!

麻煩可以PM 余醫師地址電話嗎?

我最近睇好多資訊都話針灸可以明顯助孕改善不育問題。 余醫師有無幫人做針灸?請問你睇左余醫師幾耐就可以Bingo?
你最終係自然Bingo 定係做IVF/IUI 成功?

我依家好迷惘。。。。。。
已經照左輸卵管正常,老公精子分析各方面好好。。。。如果未正式選擇邊間好IVF,係咪都應該要搵個醫生驗下
FSH、LH、estradiol(E2), Amh, 泌乳激素 (PRL), 甲狀腺促進素 (TSH), 維生素D(VIT-D)

見生殖科醫生通常診金都$2000/次,叫佢寫紙驗以上項目要比$2000? 血報告出左醫生講解又另外$2000?
JM們指點下有無方法係唔需要洗無謂錢?

洋房

Thank you so much 你既鼓勵祝福!
真係有心靈雞湯既效應。。。。

禁止訪問

洋房

回覆 kathryn6618 的帖子

謝謝分享。。。

我其實琴日第一次係BabyKingdom 出post。想問係咪唔可以係版面post任何醫師/師生聯絡資料?
唔係好明點解要PM..請指教下

可以提供觀塘個黃醫師俾我? 睇中醫其實幾耐睇一次? 助孕針灸又幾耐做一次? 針灸佢收幾錢?

大宅

減齡達人勳章

fungc913 發表於 21-8-18 00:51
我都係高齡先中 朋友介紹o係黃埔睇余醫師 唔貴 一星期都係幾百蚊
見佢好多大肚客同夫婦睇 口碑好好 ...

Jm我都想要黃埔睇余醫師既資料呀,一星期幾百蚊幾相宜喎!岩岩pm左你,等你覆

大宅

HKlama 發表於 21-8-18 12:42
回覆 fungc913 的帖子

我兩次都睇荃灣濟安國bingo, 林醫師,女醫師黎,google 就搵到資料

其實唔洗$2000 診金甘貴wo,,你睇邊間? 我tst 仁安(翹康)$800 診金+超聲波$400 ,冇開藥都係哩d 價,但bingo 後去番仁安生殖中心跟進就貴,診金加超聲波好似1600

禁止訪問

大宅

可以試下飲雞精,我個陣係飲田原香雞精,有分男人飲養精,女人飲養卵,我同c6飲左三個月之後就有喜

別墅

fungc913 發表於 21-8-18 00:51
我都係高齡先中 朋友介紹o係黃埔睇余醫師 唔貴 一星期都係幾百蚊
見佢好多大肚客同夫婦睇 口碑好好 ...

請問可唔可以pm 余醫師資料? 感謝(emoji)(emoji)

洋房

回覆 eeswong 的帖子

謝謝你
你先生配合聽話就容易好多啦

我個c6 唔肯食任何supplements 佢唔信
最搞笑係佢係外國人囉🙄

子爵府

HKlama 發表於 21-8-16 16:35
Hello!
本人今年42。 真係好想有個 Baby。已經檢查我老公啲精子狀況好好。本人身體一般OK,唔係手 ...

我睇鰂魚涌鍾醫師調理身體,佢350蚊10日藥

洋房

fungc913 發表於 21-8-19 23:24
余醫師冇同我做針灸呀 我睇佢淨係飲藥粉 我本身有打算真係唔得就IVF 但睇左5-6個月後自然bingo到~ :) ...

請問可以提供給余醫師的聯絡放式嗎?我都備孕3年了

大宅

kathryn6618 發表於 21-8-18 13:15
試下觀塘黃醫師
我本身係個到睇濕診 咁多年來睇咗好多間 轉咗佢之後真係睇好咗
而家備孕都係搵返佢

可否pm我,thanks

大宅

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至